enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6003
EURO
34,8766
ALTIN
2.495,92
BIST
9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Erişkin’den 1 Haziran mesajı

Denizli Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Erişkin’den 1 Haziran mesajı
01.06.2020
A+
A-

Başkan Erişkin, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“XVI. Bölge Denizli Optisyen ve Gözlükçüler Odası olarak 1 Haziran Optisyen ve Gözlükçüler Günümüzü ilk defa kutlamaktayız. İnşallah bundan sonra her yıl 1 Haziran’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlığımızı bildiren saygı duruşumuzu göstereceğiz.

30 yıldır uğraş verdiğimiz oda olmamız çalışması Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği’nin 24 Nisan 2019’da kanunlaşmasının ardından Denizli ve Afyonkarahisar’daki Optisyen ve Gözlükçüler (165 üyemiz) XVI. Bölge Denizli Optisyen ve Gözlükçüler Odası çatısı altında toplandı.  24.08.2019’da ise kuruluş işlemleri tamamlandı. Odanın yönetim, haysiyet ve denetleme kurullarının asil ve yedek üyeleri de ‘kurucu üyeler’ olarak Ankara’daki Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği tarafından onanıp atandı. Bunun sonunda 07/08.03.2020 tarihinde genel kurulumuzu yaptık. Odamız şu anda Sırakapılar Mh. Yeşilköy Cd. Aynur Apt. No:7/1 (Eski Eczacı Odası’nın olduğu yerde) Merkezefendi DENİZLİ adresinde odamızı açmış bulunmaktayız.

Arkadaşlarımız adına bugüne kadar birçok aktivitede bulunduk. Bundan sonra Tüketici Hakları mahkemesinden ve tüketicimizden gelen şikayetlerde odamız tarafından dikkate alınacaktır. Ayrıca XVI. Bölge Denizli Optisyen ve Gözlükçüler çatısı altında Genç Optisyenler Kulübünü kurarak mesleğimizin daha da ilerlemesini sağlayacağız.

Gözlükçülük mesleği bir ticarethane değildir. Sağlık Meslek Mensupları ile sağlık hizmetlerinde çalışan diğer meslek mensuplarının iş ve görev tanımlarına dair yönetmelikte 22.05.2014 tarihli 29007 sayılı kanunun 4. Maddesi b. Fıkrasına göre Sağlık mensupları: tabip, diş tabibi, eczacı, hemşire, ebe ve Optisyen ile 1219 sayılı kanunun ek 13. Maddesinde tanımlanan diğer meslek mensupları tanımlanmıştır. Bugüne kadar ticarethane olarak görünen mesleğimiz bundan sonra sağlık kuruluşu olarak mesleği icra edecektir. İlk başta fiyat istikrarının sağlanması mihraklı(odaklı) gözlüklerin sağlıklı bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı konusunda kontrollerin yapılması sağlanacaktır. Ara elemanlar için kurslar verilerek yetiştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca tek tip kıyafetlerin olması sağlanacaktır.

Doktor ve gözlükçü-optisyen ilişkileri düzenlenerek meslek olarak kamu kuruluşu olan odamız bürokraside temsil edilecektir.

Bundan sonra her Optisyen ve Gözlükçülerin meslek mensubu kimlik kartı olacaktır. Ayrıca her Optisyen ve Gözlükçülerimiz odamızın logosu olan rozetimizi takacaktır. Sağlık alanında daha nitelikli, daha kaliteli hizmet vermemizi sağlayacağına inandığımız bu birlikteliğimizin, mesleğimizin daha itibarlı yerlere taşıyacağına inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.