enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
29°C

Denizli OSB’de Nesiller Buluşması

Denizli OSB’de Nesiller Buluşması

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ndeki buluşmaya Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz, Denizli OSB OSBÜK Üst Kurul Temsilcisi Selim Kasapoğlu, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Öztürker, DOSTEK Koleji Okul Müdürü Sadettin Dumlu ile Denizli OSB’deki firmaların ikinci ve üçüncü nesil sanayicileri katıldı. Buluşmada Denizli Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları, Mesleki Eğitim Merkezi faaliyetleri ve kurulması planlanan Teknik Üniversite ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

DOSTEM VE DOSTEK KOLEJİ ÇALIŞMALARI

İlk sözü alan DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Öztürker, DOSTEM çalışmaları ile birlikte eğitim ve kurs faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra konuşan DOSTEK Koleji Müdürü Sadettin Dumlu ise okuldaki eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

DOSAV VAKFI’NA DAVET

Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ise Denizli OSB çalışmalarını anlattı. Taş “DOSAV Vakfımız aracılığı ile son dönemde birçok çalışma gerçekleştirildi. DOSAV Vakfı’nda siz genç sanayicilerimizin de desteklerini bekliyoruz. Vakfımızı güçlendirmek istiyoruz. Vergi muafiyeti ile ilgili çalışmalar sürüyor. Siz genç sanayicilerimizi DOSAV Vakfı Yönetimi’nde görmek istiyoruz. Vakfın başta lojistik olmak üzere birçok konuda çalışmaları var. Vakfımızı daha da büyütmek istiyoruz. Eğitim ve sağlık alanında da önemli işler başaracağız.” dedi.

DENİZLİ OSB ÇALIŞMALARI

Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz ise Denizli OSB’de son dönemde yapılan çalışmaları anlatarak “Kavşak projemiz sürüyor. 3 etap halinde gerçekleştirilecek. En kısa zamanda bitmesi için yüklenici firma ile görüştük. SCADA projemiz sürüyor. Arıtma Tesisimiz için 26 bin metrekarelik ikinci bir arazi alındı. İmar çalışmaları sürüyor. Su tedariki ile ilgili Honaz’da 12 bin metrekarelik bir arsa daha alındı. Sondajla su elde edildi. Orada 2 bin tonluk bir depo ile su tedariki ile ilgili önlemimizi almış olduk” dedi.

DENİZLİ OSB’YE MESLEK YÜKSEKOKULU

Denizli OSB’nin öncelikleri arasında eğitimin büyük önem arz ettiğini kaydeden Filiz “Eğitimle ilgili projelerimiz sürüyor. DOSTEK Kolejimize büyük ilgi var. Örnek bir proje oldu. Diğer OSB’lerden okulumuzu incelemeye geliyorlar. Büyük takdirlerini alıyoruz. Mesleki eğitim olmazsa olmazlarımızdan. Meslek Yüksekokulu ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. PAÜ Teknik Bilimler Fakültesi’nin tekstil ve moda başta olmak üzere bazı bölümlerini Denizli OSB’ye getirmek gibi bir düşüncemiz var. Bununla ilgili PAÜ’deki yöneticiler ve akademisyenlerle toplantılarımız sürüyor. Bu konuda sizin de görüşleriniz bizim için çok önemli” dedi.

TEKNİK ÜNİVERSİTE KURMA ÇALIŞMALARI

Filiz, Denizli OSB ve DOSAV Vakfı olarak Denizli’ye teknik üniversite kurmayla ilgili bir düşüncelerinin olduğunu belirterek “Üniversite için Kumkısık’ta 75 dönümlük bir alan 30 yıllığına kiralandı. DOSAV Vakfı olarak tahsis ettik. Önce PAÜ Rektörümüz ile görüşüp, istişarelerde bulunduk. Sayın Kutluhan teknik bilimler üzerine bir üniversite olması konusunda görüş bildirdi. Ardından OSTİM Rektörümüz ile görüştük ve Denizli’ye davet ettik. Tavsiyelerini aldık. İTÜ Önceki Dönem Rektörümüz Sayın Karaca’yı ziyaret ederek yine üniversite kurma fikrimizi beyan ettik. Görüş ve fikirlerini aldık. Önünüzdeki günlerde kendisi Denizli’ye gelecek ve ayrıntıları görüşeceğiz. Bahçeşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bey ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Projenin doğru ve yerinde olduğunu, bizi destekleyeceğini söyledi. Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesi’ni de ziyaret edeceğiz ve orada da istişare görüşmeleri yapacağız. Üniversite ile ilgili Kalkınma Ajansımız ile birlikte Denizli’de bir anket – araştırma yaptıracağız. Denizli OSB olarak üniversite ile ilgili görüşmelerimiz sürecek. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Denizli’deki tüm odalarımız ve iş dünyası hep birlikte bunu başaracağız” diye konuştu.

İSTİŞARE TOPLANTILARI SÜRECEK

Konuşmaların ardından soru-cevap kısmında Denizli OSB’deki firmaların ikinci ve üçüncü nesil yöneticileri tek tek söz alarak, Denizli OSB çalışmaları, DOSTEM VE DOSTEK Koleji ile kurulması planlanan teknik üniversite hakkında görüşlerini aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.