enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Denizli Protokolü Mevlid Kandili Mesajlarını Yayımladı

Denizli Protokolü Mevlid Kandili Mesajlarını Yayımladı
29.11.2017
A+
A-

Denizli Protokolü Mevlid Kandili dolayısıyla mesajlarını yayımladı.

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli milletvekili Nihat Zeybekci sosyal medyadan yayımladığı mesajında.

Alemlere rahmet Peygamberimiz Hz Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifi olan Mevlid gecemiz mübarek olsun. Bu kutlu gece, zulümlerin bittiği, gözyaşlarının dindiği, huzur ve barış içinde yaşayabileceğimiz bir dünyaya erişmemize vesile olur inşallah.”dedi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mevlid-i Nebi’nin tüm İslam aleminin ve insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eden Başkan Zolan, “Bizim dinimiz kötülüklerden, zulümden, zararlı her şeyden uzak durmamızı; iyilik ve ihsana yönelmemizi emretmektedir. Bunların en güzel yolu ise yaratılanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını ve hadislerini örnek almamızdır. Bu vesileyle Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin (SAV) yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını hatırlamak, düşünmek ve anlamak için büyük bir fırsattır” dedi.

Ahlakıyla, hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, bütün insanlığa kucak açan Hz. Peygamberimizin öğütlerine uymaya ve onun yolundan gitmeye bugün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Mevlid Kandilinin, Denizlimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Subaşıoğlu yayımladığı mesajda, “Tüm âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili biz Müslümanlar için çok önemlidir. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bizlere birlik ve beraberliği, emanete hıyanet etmemeyi, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin önemini, her şeyden önemlisi de iyi insan olmayı öğütlemiştir. İki cihan Peygamberi’nin dünyaya teşriflerini kutlarken, O’nun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerekmektedir. O’nun yol gösterici olduğu hak ve adalet kavramlarına şu günlerde daha çok ihtiyacımız vardır. Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. İşte bu vesile ile tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutlar, insanlığa sevgi ve barış getirmesini dilerim” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde idrak edilen Mevlit Kandili ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürlesin,  mesajında “Mevlit Kandili, Sevgili Peygamberimizin insanlığa verdiği mesajı, bizlere gösterdiği doğru yolu anlayabilmek için bir vesiledir. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır” dedi.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde bir Mevlit Kandili’ni daha idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bu önemli gece ile ilgili olarak mesaj yayımlayan Başkan Gürlesin,  “O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz” dedi.  Kandillerin, bayramların toplumumuzda çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Gürlesin, böyle önemli dini günlerin İslam dinini daha iyi anlayabilmek için bir fırsat olduğunu da belirterek, mesajında şu görüşlere yer verdi;  En önemli kandil günlerinden biridir Mevlit Kandili. Bu gece Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi insanlığa ışık olarak doğmuştur. Peygamberlerin sonuncusu, İslam dininin müjdeleyicisi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin olan, Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsali; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumudur. Onunla birlikte dünyaya eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. Mevlit Kandili de Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle,  tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandil’ini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”.dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayarak İslam âleminin mübarek gecesini tebrik etti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Kandili mesajı şöyle,” Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in(S.A.V.) doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesini sunmaktadır. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz.

Sevgili peygamberimizi ve O’nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Efendimiz(s.a.v.) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz eder saygılar sunarım” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mevlid Kandili sebebiyle yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, milletimizin ve tüm islam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

Mevlit Kandili’nin peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Filiz; “ Bugün, tüm insanlık Hz. Peygamberimizin ( S.A.V.) çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Peygamber Efendimiz ( S.A.V.) , Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegâne örnektir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

29 Kasım Çarşambayı,30 Kasım Perşembe gününe bağlayan gece, rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed’in, yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz. Bizi bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Ümmeti olmakla gurur duyduğumuz ; Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed’e (SAV) salâtu selam ediyorum.

Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlûkatı baştan başa kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin 1446.yıl dönümüdür. Bugün adalet ve ahlakın; cömertlik ve hoşgörünün; iyilik ve temizliğin; huzur ve selametin ilahi burcu olan Efendimizin doğum günüdür. Efendimiz; hidayetin şafağıdır, hikmetin güneşidir,

Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimizdir.

Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum. Birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Mevlit Kandili dolayısıyla şu görüşlere yer verdi.

Peygamberimizin doğduğu bu kutlu geceyi dua ve rahmetle karşılıyoruz. Yüce Allah’ın değerli elçisi Peygamberimiz(S.A.V.)’in dünyaya gelişi bizlerin kalbinde tarifsiz bir heyecan yaşatmaktadır. O bizlere İslâm dinini tebliğ ederek dünyamızı aydınlattı. Kalpleri nurlandırarak, bizleri gerçek huzura kavuşturdu. Dolayısıyla O’nun doğduğu bu gece, insanlığın kurtuluşu için hayırlara vesile olan mübarek bir başlangıçtır. Özellikle bu kutsal günde Sevgili Peygamberimizi sıkça anmalı ve onu gerçekten anlayabilmeliyiz.

İşte âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)’in doğum günü olan bu mübarek günde herkesin Mübarek Mevlit Kandil’ini tebrik ederim. Bu önemli ve anlamlı günün Denizli’mize, ülkemize, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığa iyilik, güzellik hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.