enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli Tabip Odası’ndan ürküten açıklama: Denizli’de yoğun bakımlar doldu!

Denizli Tabip Odası’ndan ürküten açıklama: Denizli’de yoğun bakımlar doldu!
26.11.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Açık test politikasına geçtik. Semptom göstermeyen hastalarımızı da tabloda göstermeyi planlıyoruz” dedi. Bakan Koca açık test politikasının dünden itibaren uygulanmaya başlandığını açıklayarak “24 saatte 28 bin 351 yeni vaka var”dedi. Yaşanan bu gelişme üzerine Korona virüsle mücadele eden Denizli’de de sıkıntılı süreç devam ediyor. Günlük 5 bin testin yapıldığı ve bu testlerin yüzde 35-40 oranında pozitif çıktığı Denizli’de teyakkuz durumu devam ediyor. Servergazi Devlet Hastanesinin pandemi hastanesine dönüştürüldüğü Denizli’de Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde pandemi hastalarının tedavileri sürüyor. Yoğun bakım ve poliklinik sayılarının arttırıldığı bu hastanelerin yanı sıra özel hastanelerde de korona hastaları tedavi edilmeye başlandı.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLU

Kritik sürecin devam ettiği Denizli’de Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay’dan kritik bir uyarı daha geldi. Erbay, yoğun bakımda yatakların dolu olduğunu açıkladı. Erbay, özel hastanelerde de covid hastaları var. Yasakları uyularak platoyu sağlamak ya da düşürmek lazım. Bunu sağlayarak hastane hizmetleri yetebilirsin. Hastalık aniden çok fazla şekilde yayılırsa tedavi merkezlerinin personelin yetersizliği söz konusu olabilir. Herkes maske ve hijyene dikkat etsin. Her gün sokağa çıkma yasağı varmış gibi kendi sokağa çıkma gibi kendi yasağını uygulasın. Yoksa herkes birden hastalanırsa hastanelerde yer bulamayız. Yoğun bakım yatağı bulamayız. Böyle bir tehdit eder duruma geldi. Önlemlere uyalım” dedi.

PLATO OLUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Günlük vaka durumları hakkında da konuşan Erbay, “Geçen haftaya göre çok farklı bir durum yok. Bir seviyeye çıktık şimdilik plato gibi. Testlerin yaklaşık yarısı yüzde 35-40 arasında pozitiflik var. Bu çok fazla değişmiyor. Yoğun bakım ve eterdik yataklarımız dolu” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.