enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Denizli Tabip Odası Seçimleri’nde Hekim Hakları Grubu da yönetime aday!

Denizli Tabip Odası seçimlerine geri sayım sürerken, Çağdaş Hekimler Grubu’nun karşısında Hekim Hakları Grubu seçimde yönetime adaylığı açıkladı. Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayı Fazıl Necdet Ardıç’ın karşısında Hekim Hakları Grubu başkan adayı olarak Emine Şeker Ün yarışacak. Büyük kongre delege adaylığında ise Demokrat Hekimler Grubu da kendi listesi ile seçime gireceğini açıkladı.

Denizli Tabip Odası Seçimleri’nde Hekim Hakları Grubu da yönetime aday!
12.04.2022
A+
A-

Denizli Tabip Odası seçimlerine günler kala seçim heyecanı artıyor. İlk olarak Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayı olarak PAÜ eski rektörü Fazıl Necdet Ardıç adaylığını basın toplantısı ile açıklamıştı. Ardıç’ın rakibi ise Hekim Hakları Grubu’nun adayı Emine Şeker Ün oldu.

Emine Şeker Ün’ün yönetim kurulu adayları arasında Dr. Muzaffer Keçelioğlu, Dr. Senem Çobankara, Doç Dr. Taha Numan Yıkılmaz, Dr. Abdullah Kürşad Çobankara, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Alpua ve Dr. Selami Dereli yer alıyor.

Onur kurulu için adayları ise Prof.Dr. İbrahim Veysel Fenkçi, Dr. Osman Babacan, Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Dr. İsmail Oğuz Cimbiş ve Dr. Faruk Yıkılmaz bulunuyor.

Denetleme kurulu için Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Çağdaş Çayır, Doç Dr. Sıtkı Ün ve Dr. Mustafa Türkay aday listesinde yer alan isimler.

Büyük Kongre delege adayları listesinde ise Dr. Mahmut Tekin, Dr. Recep Kılıç, Dr. Abdullah Kürşad Çobankara, Dr. Selami Dereli, Dr. Öğretim üyesi Mustafa Çağdaş Çayır, Dr. Filiz Tilki ve Dr. Senem Çobankara gibi isimler yer alıyor.

Adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması yapan Emine Şeker Ün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli meslektaşlarım;

Ülkemizde sağlık alanında yaşanan sorunlar gittikçe ciddileşiyor, artık toplumun ilgisini daha çok çekiyor.Sorunları yaratanlar, suçu hekimlere atarak sıyrılmaya çalışıyor. Oysa, meselenin kaynağı hekimler değildir.Vatandaşlarımız, önüne çıkan her sorunun kaynağı olarak bizleri görmeye alıştırıldı.Hekimler, sık sık gelen tüzük vb değiştirmeleri ile uğraşmaktan, dün söylediğini bugün geri alan uygulamalardan yoruldu. Sağlık hizmetini uygulamakta, özgürlüğümüzü kısıtlayan bürokratik baskılar yüzünden sıkıntılar içine giriyoruz.TTB’nin siyasetten uzak sadece meslek odası olarak faaliyet göstermesi için mücadele edeceğiz. Meslek odamız birilerinin siyasi kalkanı olmamalı.

Tüm meslektaşlarımızı kucaklayan tek derdi Hekimlik Hakları ve Onuru olan siyaset üstü bir TTB için yola çıktık.Aile hekimlerimizi, devlet ve özel hastane hekimlerimizi, işyeri hekimlerimizi yaşadıkları yoğun iş yükünün, aldıkları uzun ve ağır eğitimlerin karşılığı olabilecek ücretlerin çok altında çalışmaya zorlayan bir sistem ortaya çıktı. Bu yüzden, birçok meslektaşımız, yurt dışına gitmek gibi, ülkemizin çok zararına olacak çareleri başvurmak zorunda kalmakta.Ayrıca, son iki yıl içinde ortaya çıkan pandeminin yükü de hekimlerin omuzlarına kaldı. Bizler, bu yükü çok sayıda sağlık şehidi vermek pahasına taşıdık, hâlâ da taşıyoruz.Sağlık sektöründeki vazgeçilmez değer hekimlerdir. Hekimlerin sorunları çözülüp mesleklerini gönül rahatlığıyla yapmaları sağlanmadıkça diğer sorunları öne almanın faydası yoktur.Hekimlerin istekleri, hayali ve karşılanamaz değil, gerçekçi ve akılcı isteklerdir. Çözüm için, devletin bizlere kulak vermesi ve içtenliğimize inanması gerekir.

Bizlerin de, samimi ve ülkesini herşeyden önce düşünen yurttaşlar olduğumuzu gösteren bir beraberlik oluşturmamız lüzumludur.Sorunların başlıcalarını belirledik:
-ASM lerin görev tanımlarının net olmayışı,

-Toplumumuzdaki sağlıkla ilgili birçok iyileşmeye büyük katkısı olan Aile hekimlerimizin biriken problemleri,
-Koruyucu hekimliğin önemsiz kılınması,
-İller ve ilçeler arasındaki ölçütlerin yeterli olmayışı,
-Yönergelerle sürekli değiştirilen raporlama konusunun kesinlik kazanmaması,
 -Aile hekimlerimizin her birine düşen hasta sayısının fazlalığı,
-Aile Hekimlerine ödenen cari ödeneğin giderleri karşılamaması,
-Disiplin yönetmeliğinde eksiklikler ve genel anlayışın teşvik ederek başarıyı ödüllendirmek yerine cezalandırmaya yönelik olması, ceza puanı ve disiplin cezasının ayrı ayrı uygulanması,
-Hizmet binalarının açılma yerlerinin tespiti ve yenilerinin yerleşimi konusundaki sorunlar,
-Devlet hastaneleri ve özel hastanelerde hekimlere yüklenen ağır iş yükü,
büyük hukuki ve maddi sorumluluklar. Bu nedenle, cerrahi branşlarda vasıflı hekim bulmanın giderek zorlaşacağını gösteren gidişat,
-Sağlık sektörünün bir toplumsal hizmet sektörü olmaktan çıkıp, ticari bir sektör haline gelmesi, hekimlerin sermaye sahiplerine para kazandıran işçilere dönüşmesi, bu acımasız sisteme “dur” diyecek yetki ve uyarı imkanlarının yok edilmesi,
-Yönetimle, hekim kuruluşları arasındaki kopukluk, ayrı telden çalmalar,
-İşyeri hekimlerinin ücret belirsizliği ve işverene mahkum hale gelmesi,
-Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin denetimlerinin yetersizliği,
-Hekimler olarak, elde ettiğimiz yüksek başarılar ve aldığımız uzun eğitimlerden sonra vasıfsız personelle aynı değerde görülmemiz. Ücretlerimizin, olması gerekenden çok düşük olması,
-Döner sermaye desteğinin, her şeyin döner sermaye tarafından ödenmeye başlanmasıyla kuşa dönmesi,
-Sağlık çalışanları sendikalarının, yardımcı sağlık personelinin çoğunlukta olması ve yönetimde hekimlerin olmaması sebebiyle hekim haklarını önemsemez hale gelmesi, hekimlerin sırtından sadece YSP ne kazançlar sağlaması.

Başka alt maddeler de var şüphesiz.Başlıcalarını saydığımız sorunları çözmek, Atatürk’ün duyduğu güvene layık hekimler olmak istiyoruz.Halkımızın, hak ettiği sağlık hizmetini kaliteli ve ucuz alması gerektiğinin bilincindeyiz. Sağlık, ticari bir alan olmamalıdır diyoruz.Çözüm üretmek için “Hekim Hakları Grubu”nu kurduk. Başarı, el birliğiyle, omuz omuza birbirimize destek olarak elde edilecektir. Sizleri, bu yolda bize destek olmaya davet ediyor, ümidinizi kaybetmeden ileriye bakmanızı diliyoruz.

Denizli Demokrat Hekimler Grubu büyük kongre delege seçimlerine girecek!

Denizli Demokrat Hekimler Grubu ise büyük kongre delege seçimlerine gireceği listeyi yayımladı. Demokrat Hekimler Grubu listesinde Dr. Semra Tursun, Dr. Selda Sevtap Akbulut Demirci, Dr. Ayşe Narin, Dr. Hakan Akşık, Dr. Ümit Nurhan, Dr. Savaş Yılmaz ve Dr. Ersin Çağırgan büyük kongre delege adayları olarak yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.