enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli Yaylaları | Denizli Gezilecek Yerler

Denizli Yaylaları | Denizli Gezilecek Yerler
23.07.2020
A+
A-

İşte En Doğal Denizli Yaylaları

Bağbaşı Yaylası | Denizli Teleferik – Pamukkale

Denizli’de gezebileceğiniz ve en çok aktivite yapabileceğiniz yaylası Bağbaşı yaylası desek yalan olmaz sanırım. Denizli Bağbaşı Yaylası Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesi kapsamında yeniden düzenlendi ve ulaşımı kolay hale getirildi. 1500 m uzunluğundaki teleferikle 24 kabinli teleferik hattı ile Bağbaşı kent ormanına çıkarak yaylaya kolayca ulaşmak mümkün.

Teleferik ile ya da özel araçla da çıkılabilen Bağbaşı Yaylasında kafeterya, restoran, kafeterya, piknik alanı, konaklamak isteyenler için bungalov evleri ya da çadır alanları mevcut.

Buraya şehir dışından gelenler için özel aracınızla ya da Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınındaki şehir içi dolmuşlarından Bağbaşı dolmuşuna binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taşdelen Yaylası – Babadağ

Denizli Bağbaşı Taşdelen Yaylası Babadağ ilçesine 5,  Sarayköy ilçesine 20 kilometrelik mesafede olup, yol ile bağlıdır.

Taşdelen Yaylası konum olarak da oldukça önemli bir bölgede bulunmaktadır. Buraya yapacağınız ziyaret sonrasında Babadağ’ın Hisarköy ilçesinde Attuda Antik Kenti’ne gidebilir ya da doğruca yayla üzerinden 23 km.lik yol ile Aphrodisias’a ulaşabilirsiniz. Taşdelen Yaylası engebeli arazide olup, çam-kestane-ceviz gibi ağaçlarla kaplıdır.

Topuklu Yaylası – Beyağaç

Denizli yaylaları içinde en çok aktivite yapabileceğiniz bir diğer yayla da Beyağaç Topuklu Yaylası’dır. Restorant, fırın, tandır kuyusu ve alabalık havuzları bulunan Beyağaç Yaylası, ilçe merkezine yalnızca 2 km mesafededir ve heybetli ağaçları ile havası serin, kaliteli içme suyuna da sahiptir.

Yaylanın batı tepelerinde günbatımını izleyebilir, çim futbol ve voleybol sahalarında eğlenerek günübirlik piknik ve çadırlı kamp yapabilirsiniz.

Burada ayrıca 200 kişilik büyük organizasyonlarınızı düzenleyebileceğiniz de bir alan bulunmaktadır. Ayrıca her yıl haziran ayında Topuklu Yaylası’nda şenlikler düzenlenmektedir ve bu organizasyonlarda yağlı pehlivan güreşleri, Halk Konserleri ve çeşitli gösteriler yapılmaktadır.

Süleymanlı Yaylası – Buldan Süleymanlı Yaylası, Buldan ilçesine 8 kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır. Yayla, geniş düzlük bir alandadır ve içi tamamen sazlıklarla kaplı, büyük bir göle sahiptir.

Göl kenarında yaklaşık 30 yıllık ve halen çalışır durumda otel bulunmaktadır. Ayrıca etrafında Çam ağaçlarıyla kaplı, fazla yüksek olmayan dağlar bulunmaktadır.

Kefe Yaylası – Yatağan

Denizli’nin Serinhisar ilçesindeki Yatağan kasabasında bulunan Kefe Yaylası, Anadolu’ya gelen ilk Oğuz boylarının yerleşim yerlerinden biridir. Kefe Yaylası Denizli’nin önemli büyük festival ve etkinlikler düzenleyen bir bölgesidir. Genellikle Ağustos ayının ilk haftalarında burada Geleneksel Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri düzenlenmektedir. Düzenlenen festivalde Yatağan’ın önemli geçim kaynağı ve usta olduğu bıçakçılık üzerine yapılan ürünleri sergilenir.

Denizli-Antalya karayolu üzerinde güzergâh dışında kalmasına rağmen yaylanın temiz havası ve bol oksijeni, huzuru ve sakinliği, hizmete giren sosyal tesisleri ve iletişim ağı ile dünya bağlantısı sağlanmaktadır.

Yukarı – Aşağı Erikli Yaylası – Honaz

Etrafı tamamen çam ağaçları ile kaplı geniş düz bir arazidir. Lala Bağlar Yaylası: Honaz ilçesine 3 km’lik mesafede, etrafı çam ormanları ile kaplı, fazla büyük olmayan düz bir arazidir. Yukarı – Aşağı Erikli Yaylası Honaz’a 10 km. mesafededir.

Lala Bağlar Yaylası – Honaz

Honaz ilçesine 3 km. uzaklıktadır. Yolu topraktır. Konaklama ve altyapı tesisleri yoktur. Etrafı çam ormanı ile kaplıdır.

Karagöz Yaylası – Çameli

Kapuz Mağarası’nın da yer aldığı bu yayla, Çameli ılçesindedir.Çam ağaçlarıyla kuşatılmış bu yaylada bol su bulunmaktadır

Denizli’nin Tarihi Hakkında

Denizli’deki Şelaleler | Gezilecek Yerler

Denizli’nin Gölleri | Nerede Hangi Göller Var?

Denizli’nin Kanyonları | Gezilecek Yerler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.