enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3678
EURO
35,1569
ALTIN
2.324,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’de Emek ve Demokrasi Güçleri: ‘Hükümet istifa!’ dedi

Denizli’de Emek ve Demokrasi Güçleri: ‘Hükümet istifa!’ dedi
24.11.2021
A+
A-

Sendikalar, dernekler ve partilerin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri döviz kurunun yükselişi ve zamların art arda gelmesi üzerine Denizli’de Merkez Bankası önünde eylem gerçekleştirdi.

Tüm bileşenlerin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Havva Meşe şu ifadeleri kullandı;

Dolar 13 lirayı, Euro 14 lirayı aştı. Türk Lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor. Saray’ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor.

Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor. Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz.

Tüm bu yaşananlar, Saray Rejimi’nin ülkeyi a’dan z’ye batırdığının resmidir. Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır.

“Ekonominin kitabını yazdık” diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir. Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanmayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler Erdoğan’ın umrunda değildir.

O, yandaş patronlarını, dolarla ödeme garantisi verildiği için şimdi servetlerine servet katan ihale baronlarını, TÜGVA gençliğini nasıl besleyeceğini düşünmektedir.

Türkiye’de kadınlar olarak yıllardır yaşamlarımızın her alanında psikolojık, cinsel, ekonomik şiddete karşı mücadele etmek zorundayız. Bu şiddet biçimleri evde, işte, okulda, sokakta kısacası her yerde karşımıza çıkıyor. Yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Her gün kadın cinayeti haberleriyle uyanıyoruz. Ancak Tüm bunlara rağmen Haklarımızda, yaşamlarımızda, emeğimizde inat etmekten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Kadınlara şiddeti, yoksulluğu adaletsizliği reva gören bu düzene mahkûm değiliz!

Bu böyle gitmez. Ülkemizin, Saray Rejimi altında kaybedecek tek bir saati bile kalmamıştır.

Hükümet derhal istifa etmeli ve bu rezalete son vermelidir. !

 Bu Hükümetin, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emekçi halkımızı, Saray’ın ihanetine karşı birlikte mücadeleye, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini genel grevi örgütlemeye çağırıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.