enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5999
EURO
34,7203
ALTIN
2.497,86
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli’de Gazilere Devlet Övünç Madalyaları Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları dört gaziye Denizli’de düzenlenen törenle Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi.

Denizli’de Gazilere Devlet Övünç Madalyaları Verildi
17.03.2022
A+
A-

Valilik konferans salonunda gerçekleşen törene Vali Sn. Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Albay E. Süleyman Erdemir, Büyükşehir Belediye Başkan V.  Ali Değirmenci, Vali Yrd. Abdullah Etil, İl Jandarma Komutan V. J. Albay Levent Güldoğuş, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü V. Kadriye Özer Bici, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Uğur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Koruma Derneği Bşk. Mustafa Işık, ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan gazilerimiz ve aileleri katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreni aynı zamanda tüm illerde de eş zamanlı olarak yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Valimiz Ali Fuat Atik, Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını gazilerimize iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

Değerli mesai arkadaşlarım, vatan uğruna mücadele etmenin şanlı nişanını bedenlerinde taşıyan kahraman gazi kardeşlerim, çok kıymetli gazi yakınlarımız, saygıdeğer misafirler, hepinizi en kalbî duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Biz büyük Türk milleti olarak yaşadığımız coğrafya nedeniyle türlü türlü tehditler altında yaşamaya alıştık. Bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Biz Avrupa’da herhangi bir ülkede değiliz. Biz tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. Sizler gibi kahraman büyük Türk milletinin evlatları olduğu müddetçe bu topraklar kıyamete kadar Türk milletine yaşam alanı olarak var olmaya devam edecektir. Ben mesleğim gereği gerek kaymakamlık yaptığım dönemlerde, gerek Güneydoğu’da Siirt ilinde vali olarak görev yaptığım dönemde ve burada da birçok gazimiz ile tanışma, onlarla dertleşme, hassasiyetlerini dinleme fırsatına sahip oldum. Bir insan düşünün ki vücudunun en önemli yerini kaybetmiş ama yürekten gelen samimi bir duygu ile vatana canım feda olsun diyebiliyor. Tabii bizim milletimizin en önemli özelliği bu. Onun için biz bu topraklarda sonsuza kadar kalma iddiasındayız. Evet bizim bir iddiamız var, bizim büyük bir davamız var. Bu davamız için de yeri geldiği zaman en kıymetli olan gözümüzü, kolumuzu, bacağımızı, canımızı seve seve feda edeceğiz. Sizler benim nazarımda devlete, vatana olan borcunuzu fazlasıyla ödediniz. Sizinle gurur duyuyorum, iyi ki varsınız. Sizler sayesinde bizler bugün az önce hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim’i özgürce dinleyebiliyoruz, bayrağımızın altında özgürce yaşayabiliyoruz. Gazi kardeşlerimizin biraz önce özgeçmişlerini dinlerken gördük. El-Bab bölgesinde, Doğu ve Güneydoğu’da gazi oldular. Bizim El-Bab’da elbette bir davamız var. Elbette orada bir amaç için bulunuyoruz. Keyfe keder olarak değil ya da herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz olduğu için değil. Biz bu milletin güvenliğini sağlamak, ileride başımıza gelebilecek olan belaları bertaraf etmek için oradayız. Birazdan sizlere gaziliğin nişanesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen nişanenizi takdim edeceğiz. Sizlerin canını yakan, şehitlerimizin kanını döken herkesten misli ile intikamı alındı, misli ile de hesabı soruldu. Kanınız yerde kalmadı, kalmayacak. Biz büyük Türk milletiyiz. Herkes şehit olma, gazi olma adayıdır. Sizlere vatanım adına, milletim adına teşekkür ediyorum. Kıymetli ailelerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum. Katılan herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından, 2015 yılında Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde gazi olan Burak Özlü’ye, 2016 yılında Van ili Çaldıran ilçesinde gazi olan Gökhan Yılmaz’a, 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde gazi olan Hüseyin Serinkan’a, 2017 yılında Suriye El-Bab bölgesinden gazi olan Samet Gülüstan’a Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.