enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5879
EURO
34,8428
ALTIN
2.493,41
BIST
9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli’de güreş heyecanı başladı

Denizli’de güreş heyecanı başladı
22.08.2021
A+
A-

Denizli’de ilk kez şehir merkezinde düzenlenen Yağlı Güreşler, Pamukkale Belediyesinin himayesinde gerçekleşiyor. Denizli Atatürk Stadını dolduran Denizlili güreş severler sabahın ilk saatleri ile birlikte pandemi kurallarına uygun şekilde ateşleri ölçülerek ve HES kodu kontrolü yapılarak içeri alındılar. 38’i başpehlivan olmak üzere 500 pehlivanın katıldığı Pamukkale Yağlı Güreşleri tarihe tanıklık etmek isteyen güreş severlerin doldurduğu Atatürk Stadında başladı.

“Bütün vatandaşlarımızın ayağına bu fırsatı getirelim istedik”


Güreşin ilk şehir merkezinde yapıldığını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Aylardır hazırlığını yaptığımız o coşkulu ana şükürler olsun kavuştuk. Çok şükür kazasız belasız bir şekilde dualar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde açılışımızı gerçekleştirdik. Öncelikle küçük pehlivanlarımızla başladık. İnşallah kazasız belasız yarış temenni ediyorum. Bizim açımızdan da farklı heyecanı var. Çünkü Denizli’nin şehir merkezinde çok uzun yıllardır ilk kez böylesine büyük ve güçlü organizasyon yapılıyor. Yağlı güreş ata sporumuzdur. Ecdadımızın bize yadigarı ve aynı zamanda emanetidir. Denizli’nin merkezinde yaşayan ve yoğun bir şekilde çalışan ve diğer güreşlere yoğunluktan dolayı gidemeyen bütün vatandaşlarımızın ayağına bu fırsatı getirelim istedik. Başlangıcı çok keyifli oldu ve inşallah sonu da öyle olur. 40 pınarda altın kemer almış bütün başpehlivanlarımız bugün er meydanında olacaklar. Şeref konuğumuzda var Denizli’de. O şeref konuğumuz ise altın kemeri 3 kez alarak ebedi sahibi unvanına kavuşmuş olan Hüseyin Çokal abimizde yanımızda” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.