enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’de haftalardır toprak yanıyordu! Yangının gizemi çözüldü

Denizli’de haftalardır toprak yanıyordu! Yangının gizemi çözüldü
14.12.2021
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Ucarı Mahallesi’nde toprağın altından 1 aydır duman çıkıyor. Mahalle ovasında yaşanan esrarengiz olayda toprağın altından çıkan dumanlar, merak konusu olurken, vatandaşlar ise durumundan endişe duyuyor. Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin, esrarengiz olayın sebebini açıkladı.

Şirin, “20 Mart 2019 tarihinde meydana gelen Acıpayam İlçesi Yeniköy Mahallesi Merkezli AFAD verilerine göre 5.5, Kandilli Rasathanesine göre ise 5.7 büyüklüğünde olan bir deprem yaşandı. Sonrasında ise büyüklüğü 4.4’e kadar yükselen artçılar devam etmişti.  20 Mart 2019 tarihinde Depremde en fazla etkilenen yerin Ucarı Mahallesi , “Zemin konusuna gelince Acıpayam Ovası eski bir bataklık. Yer altı su seviyesi yüzeye yakın. Depremin merkez üssü olan Yeniköy ile Ucarı Mahallerinde zemin kireç taşları yoğunlukta. Ucarı’da eski göl yatağı olması sebebiyle önemli bir nokta. Eskiden var olan gölsel çökelde bulunan bitkilerin bozulması ile bu gaz çıkışları gözlemlenmiş olabilir ayrıca 2019 Acıpayam depreminde merkez üstü depremin Yeniköy olmasına rağmen Ucarı’da hasarın daha fazla olduğunu gözlemlenmişti. Bu depremle faylarda yeni oluşan kırılmanın fayın hareketi ile yer altında sıkışan gazların bu tür olaylara sebep olabileceğini gösterir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.