enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

‘Kontrollü normalleşme’ döneminin ilk kabine toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede alınan yeni kararları açıkladı. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı. Denizli, vaka sayısına göre orta riskli iller arasında yer alıyor.

Denizli’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
01.03.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin kabine toplantısını gerçekleştirdi. Beştepe’de saat 15:55’te başlayan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yeni kararları açıkladı. İşte o kararlar;

*Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde yasak devam edecek. Orta riskli olan Denizli’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılmış oldu.

*Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma yasağı sürecek. 

*İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

*Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır. Denizli’de ilkokul ve lise eğitim öğretimi başlayacak.

*Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir. Denizli’de restoran, lokanta ve kafetarya açılacak.

*Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

*Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

*Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riski sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır. Denizli’de yasak kaldırılmış oldu.

*Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. Denizli’de nikah merasimleri yapılabilecek.

*Sivil toplum kuruluşları, kooparatifler vb kuruluşlar düşük, orta, yüksek illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacaktır.

İŞTE TÜRKİYE’NİN RİSK HARİTASI

MAVİ:DÜŞÜK-SARI:ORTA-TURUNCU:YÜKSEK-KIRMIZI:ÇOK YÜKSEK RİSK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.