enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Denizli’de sokağa çıkma yasağının uygulanmaması hakkında vatandaş ne düşünüyor

Denizli’de sokağa çıkma yasağının uygulanmaması hakkında vatandaş ne düşünüyor
12.05.2020
A+
A-

Denizli’de 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağının açıklanmasının ardından vatandaşlara düşüncüleri soruldu.. Bazı vatandaşlar ise yasağın olmayacağını röportaj esnasında öğrendi.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 ilde giriş çıkış sınırlandırılmasının kaldırıldığını söyledi. Denizli’de de seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Denizli Valisi Hasan Karahan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, seyahat yasağının kaldırıldığını, 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de sokağa çıkma kısıtlamasının olmayacağını açıkladı.

RÖPORTAJ DA ÖĞRENEN OLDU

Denizli’de vatandaşlara bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmaması hakkında düşünceleri soruldu. Vatandaş Cihan Arslan sokağa çıkma kısıtlamasının Denizli’de kaldırıldığını muhabirlerden öğrendi. Arslan, “Hafta sonu dışarı çıkacak mıyız? Aslında çıkılmaması lazım 1 ay kapatacaklar bu virüs biter. Böyle nereye kadar ya 1 sene çekeceğiz ya da 1 ay çekeceğiz. Dışarı çıkılsa da çıkılmasa da kimse dinlemiyor buna sıkı bir önlem alınacak bir ay kimse çıkmayacak, ne giriş ne de çıkış bu virüs biter” dedi.

ERKEN BULAN DA OLDU

Öte yandan, Işık Kurt isimli vatandaş ise sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının erken olduğunu biraz daha bu şekilde devam edilmesinin daha doğru olacağını ve hükümetin aldığı bu karara uymak gerektiğini söyledi.

Vatandaşlardan Yasin Dal, “Ben istenilen bilince hala ulaştığımıza inanmıyorum zaten şu anda gördüğünüz kalabalığı yüzde 50’si bilinçsiz bir şekilde evde sıkıldım diyerek dışarıya çıkan bir kalabalık var. Esasen sıkıntımız bu diğer türlü bilinçli şekilde hareket ettiğimiz zaman zaten bu virüsün kısa sürede kaybolacağından inananlardanım zaten tek sıkıntımız bilinç” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.