enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9326
ALTIN
2.438,75
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Denizlililer tarihi koltuğa oturmak için sıra bekliyor

Denizlililer tarihi koltuğa oturmak için sıra bekliyor
26.11.2020
A+
A-

Buldan ilçesinde tarihi konakların bulunduğu Hamamboğazı sokağına çok sayıda ziyaretçi fotoğraf çekilmek için gelmeye devam ediyor. Sokakta bulunan tarihi konağın önünde duran koltuğun ise çok sayıda talibi olduğu görüldü. Ziyaretçilerin dikkatini çeken ve görenlerin ise oturarak hatıra fotoğrafı çekiliyor. Koltuğun tarihi ve manevi bir değeri olduğu için konağın önünde ziyaretçiler sırasıyla fotoğraf çektiriyor.

Görümcesinin verdiği koltuk, tarihi konak önünde sergileniyor


Koltuğun en son sahibi olan 78 yaşındaki Gülser Kıncı, çeyiz eşyası olarak vefat eden görümcesi Türkan Tozan’dan miras kaldığını söyledi. Kıncı, “Koltuğa gözüm gibi bakıyorum. Geçtiğimiz aylarda yoldan geçen bir araba çarptı, hemen mobilyacıya tamir ettirdik. Yeniden elden geçirildi ve kapının önünde yerini aldı. Bu koltuğa Buldan’a gelen misafirler oturup resim çekiliyor. Benim de çok hoşuma gidiyor. Eski eşyaların atılmadan kıymet verilmesi ve eskiye özlem duyulması çok güzel. Benim çok hoşuma gidiyor ve seviniyorum. Bu koltuğun yıllar boyunca burada kalması çok güzel, inşallah ileride çocuklarım bu durumu devam ettirir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.