enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5615
EURO
34,7183
ALTIN
2.409,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C

Denizlililer yeni kontrollü sosyal hayata alışabildi mi?

Türkiye’de devam eden Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kontrollü sosyal hayat kurallarına Denizli’de vatandaşlar alışmaya çalışıyor. Cadde ve sokaklarda hareketlilik başladı ama kurallara tam anlamıyla riayet edilmiyor.

Denizlililer yeni kontrollü sosyal hayata alışabildi mi?
05.06.2020
A+
A-

Türkiye’de devam eden Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kontrollü sosyal hayat kurallarına Denizli’de vatandaşlar alışmaya çalışıyor. Cadde ve sokaklarda hareketlilik başladı ama kurallara tam anlamıyla riayet edilmiyor.

1 Haziran tarihi itibariyle yeni kontrollü sosyal hayata geçen Türkiye’de vatandaşlar normal hayata dönmeye çalışıyor. Sosyal alanda belirli sınırlar çerçevesinde sınırlamalar kaldırılırken bazı vatandaşlar cadde ve sokaklara akın ederken, bazı vatandaşlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Sıcak havaların artması ile birlikte Denizli’de de kafe, alışveriş merkezleri ve turizm alanlarında da hareketlilik başladı.

“Halkımız biraz korkuyor, korkulması gereken bir durum”

Yeni kontrollü sosyal hayata alışmaya çalıştığını söyleyen üniversite öğrencisi ise Murat Bayram, “İnsanlar normalleşme dönüş sürecine alışmaya çalışıyor ve pandemi döneminin öncesindeki yoğunluk ile şu anda ki yoğunluk arasında pek bir fark yok. Halkımız hala önlemlerini almaya devam ediyor. Maske ile sokağa çıkıyorlar ve iş yerleri açıldı ama virüse karşı tedbirler devam ediyor. Gerek dezenfektan gerekse sosyal mesafeyi koruma adına bence süreç Denizli’de iyi yönetildi. Geçenlerde bir işim nedeniyle kampüse gitmiştim. Kafeler açıktı ama yoğunluk yoktu. Normalleşme süreci ne kadar başlasa da insanlar tedbirlerini alıyor. Halkımız biraz korkuyor, korkulması gereken bir durum. Halkımız genel olarak tedbirini alıyor” ifadelerini kullandı.

“Hastalık süreci nasıl ilerler bilemeyiz”

Denizli’de korona virüs tedbirleri devam ederken Özlem Mert, “Vatandaşlar yine eski hayatına devam ediyor gibi duruyor. Gereken önlemlerin alındığını düşünüyorum ve biz görevimizi yapacağız. Hastalık süreci nasıl ilerler bilemeyiz. Şu an minimum düzeye indiğini görüyoruz ama bu önlemler biraz daha arttırılmalı. Kişi kapasite olarak bilinçlendirilmeli. Bilinçaltında temizlik algısı oluşturduğumuzda korunma süreçleri oluşturduğumuzda vatandaşlar bunu öğrenme sürecini geçtikten sonra uygulamaya geçtikten sonra sorun yaşanacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Denizli’de marketlerde, bazı mağazalarda ve yer yer caddelerde sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlar olduğu görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.