enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5010
EURO
34,5615
ALTIN
2.501,44
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Denizli’nin çevreci OSB’sine yatırım kredisi

Denizli’nin geleceğinde önemli bir yer tutan Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar devam ediyor. Bölgede sadece üretim odaklı politika izlenmiyor. Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve yeşil ekosistem uygulaması ile çevresel sürdürülebilirlik oluşumun temel prensibi oldu. Yönetim kurulu yaptığı çalışmalarla çevreci yatırımların önü açtı. Yönetim kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Sanayi Bakanlığı’ndan bölgeye arıtma tesisi için 3 yılı ödemesiz toplam 13 yıl süreli ve oldukça uygun ödeme şartlarıyla yatırım kredisinin tahsisi sağlandığını duyurdu.

Denizli’nin çevreci OSB’sine yatırım kredisi
A+
A-

Türkiye’nin en hızlı gelişen OSB’si olan Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri bölgeye yeni yatırımlar için çalışmalarını süratle sürdürüyor. Bu kapsamda Okan Konyalıoğlu, Sanayi Bakanlığı’ndan bölgeye arıtma tesisi için 3 yılı ödemesiz toplam 13 yıl süreli ve oldukça uygun ödeme şartlarıyla yatırım kredisinin tahsisi sağlandığını açıkladı.

Denizli Çardak OSB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Okan Konyalıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ;

“DÖNGÜSEL EKONOMİK EYLEM PLANI”

10 Şubat 2021 tarihinde Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen Döngüsel Ekonomi Eylem Planı kararı ,Yeşil Mutabakat yapısını oluşturan en önemli unsurların başında gelmektedir. Döngüsel Ekonomi Eylem Planı, sürdürülebilir tüketimin güçlendirilmesini ve kullanılan kaynakların mümkün olan en uzun zaman dilimi süresince ekonomi içinde kalmasını amaçlamaktadır. Döngüsel ekonomi modeli, al-yap-tüket-at şekline dayalı doğrusal ekonomi modeline bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaynakların mümkün olduğunca döngüde kalmasını sağlamanın, israfı en aza indirmenin ve etkin kaynak yönetiminin ötesinde rekabet ve kalkınma gibi politikalara yön verme gücüne sahip ekonomik modeldir. Yönetim Kurulumuz tarafından, Organize Sanayi Bölgemizde Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve yeşil ekosistem uygulaması ile çevresel sürdürülebilirliğin ve katılımcılarımızın rekabet gücünün arttırılması temel prensibimiz olarak belirlenmiştir.

YATIRIM KREDİSİ

Yönetim Kurulumuzun Sanayi Bakanlığına giderek yaptığı görüşmeler netice vermiş ve Sanayi Bakanlığından bölgemize arıtma tesisi için 3 yılı ödemesiz toplam 13 yıl süreli ve oldukça uygun ödeme şartlarıyla yatırım kredisinin tahsisi sağlanmıştır. Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunacak firmalardan kaynaklanacak evsel ve endüstriyel nitelikli atıksuların arıtılması amacıyla ortalama 6.000 m3/gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi yapılacaktır. OSB’de mevcut yatırım yapan işletmeler ve ileride yatırım yapacak işletmelerin atıksu üretim kapasitelerine paralel olarak tesis kapasitesi başlangıçta 2.000 m3/gün olarak dizayn edilecek ve ileride kademeli olarak 4.000 m3/gün ardından da 6.000 m3/gün kapasiteye çıkarılması planlanmaktadır.

SU TEMİNİNDE SIKINTILAR MİNİMİZE EDİLECEK

Söz konusu Atıksu Arıtma Tesisinde sanayide kullanılan atıksuların geri kazanılarak yeniden uygun proseslerde kullanılması veya sulamada kullanılması planlanmaktadır. Böylelikle su kaynaklarının azalması nedeniyle su temininde yaşanabilecek sıkıntılar minimize edilecek, yeraltı sularının daha az kullanılması sağlanarak su kaynakları korunacak ve çevreci bir anlayışla tesis işletilecektir.Sürecin her aşamasını yakından takip eden Sanayi Bakanımız.Sayın Mustafa Varank’a, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’a ve desteğini esirgemeyen Bölgemiz Milletvekillerine, Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ederim. “dedi.

Konyalıoğlu, arıtma tesisi projelendirme ve inşaat süreci hızla devam ederken diğer altyapı çalışmalarının da kredilendirilmesi konusunda Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerde önemli mesafe kaydedildiğini ifade etti.

ÇARDAK OSB İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER İÇİN TIKLA!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.