enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Fazla Kullanıldığında Yarardan Çok Zarar Veren 8 Doğal Ürün

Her şeyin fazlası zarar derler, hakları var çünkü en doğal ürün bile olsa fazla kullanıldığında zarar verebiliyor. İşte o 8 doğal ürün..

Fazla Kullanıldığında Yarardan Çok Zarar Veren 8 Doğal Ürün
22.01.2021
A+
A-

Son zamanlarda toplumca hatta dünyaca o kadar çok hazır ürünlere meylettik, ki artık yavaştan doğal olana yönelmeye başladık. Hal böyle olunca zayıflamak için diyetisyenlere, cildimiz için de doğal kozmetik ürünlerine yönelmeye başladık. Doğal olana dönmek elbette en güzel yöntemlerden biri. Fakat bildiğiniz üzere her şeyin fazlası zarar, öyle ki doğal ürünlerin zararları bile var.

Doğal kozmetik ürünleri son zamanlarda oldukça revaçta. Gül suyu, elma sirkesi ya da bitkisel çaylarla cilt temizlemek ilk kullanımlarda etkisini gösterse de aslında uzun süreli kullanımda tüm doğallığını kaybediyor. Bu nedenle her doğal ürünü günlük cilt temizleme rutinine eklemek yanlış bir seçim olacaktır. Peki hangi doğal ürünü ne kadar kullanmak lazım? Yararları ve zararları neler? İşte doğal ürünlerin zararları ;

Hindistan cevizi yağı

Saçların nem dengesini sağlamak için tercih edilen doğal ürünlerin başında hindistan cevizi yağı geliyor. Ancak eğer ki gözeneksiz bir saç yapınız varsa bu yağı sık sık kullanmak saç derinizin tıkanmasına sebep olabilir. Haliyle kendi kendini besleyemeyen saçın daha fazla kurumasın neden olabilir.

Elma sirkesi

Akne ve kepek sorunlarına karşı en çok tercih edilen doğal üründe elma sirkesi. O kadar etkili bir ürün ki deodorant olarak da kullanılabiliyor. Ancak elma sirkesini kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var. Asit oranı yüksek olan elma sirkesi uzun süreli veya sık kullanımda ciltte tahrişe neden olabilir. Bu nedenle elma sirkesi kullanacağınıza sıklığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca her kullanımınızda doğrudan kullanmak yerine suyla seyreltmekte de fayda var.

Yumurta akı

Yumurta akı cilt gözenekleri problemi ile mücadele etmek için tercih edilen bir başka ürün. Ancak yumurta akının oldukça zararlı bir bakteri olan salmonella içerdiğini unutmamalısınız. Bu nedenle yumurta akını yüzünüze, özellikle de ağzınıza yakın bölgelere uygulamamakta fayda var.

Tarçın

Son zamanların en popüler ürünlerinden biri de Tarçın. Kış aylarının ve tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın, akne ve sivilce problemlerine karşı kullanılan doğal ürünlerden biri. Ancak her doğal üründe olduğu gibi tarçın da uzun süreli kullanımda tahriş eden ürünlerden biri.

Maskelerinize, kremlerinize ya da peelinglerinize tarçın eklemeden önce bir kez daha düşünmenizi öneriyoruz.

Şeker

Özellikle peeling için kullanılan toz şeker, doğru bir şekilde uygulanmadığında faydadan çok zarar veriyor. Özellikle hassas bir cilde sahip kişilerin şekerli peelinglerden uzak durması gerekiyor. Aksi takdirde cildinizde ufak çizikler oluşabilir.

Limon

C vitamini serumlarının yükselişe geçmesiyle birlikte popülerleşen limon yüksek asidiyete sahiptir. Bu nedenle limon uzun süreli kullanımda ciltte hiperpigmentasyon ve tahriş gibi sorunlara yol açabiliyor.

Yulaf

Yulaf son zamanların yükselişe geçen besinlerinden biri. Elbette doğal ürünlerin başında gelen yulafın yararları saymakla bitmez. Genellikle kaşınan bölgelere uygulanması önerilen yulaf, sanılanın aksine atopik dermatite yol açabiliyor. Yani halihazırda kaşınan bölgenin daha çok kaşınmasına neden olabiliyor.

Karbonat

Kan dolaşımını hızlandırmak ve vücudu rahatlatmak için tercih edilen karbonat, alkali bir madde olduğu için cildin pH seviyesini etkileyebiliyor. Bu da tahmin edebileceğiniz üzere tahrişe yol açıyor.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Diyabete Faydalı Gıdalar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.