enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

DSO’da NFT, Metaverse ve yeni teknolojiler konuşuldu

Denizli Sanayi Odası bilgilendirme toplantıları kapsamında, Canlı Tasarımcı ve Animasyon Yaratıcısı Berk Gedik’in konuk olduğu toplantıda; NFT, Metaverse ve yeni teknolojiler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

DSO’da NFT, Metaverse ve yeni teknolojiler konuşuldu
16.03.2022
A+
A-

Denizli Sanayi Odası M. Feridun Alpat konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ile DSO üyelerinin yanı sıra, sanayiciler ve iş insanları katıldı.

Kripto para piyasası için temel bilgilerin anlatıldığı toplantıda; aynı zamanda coin ön satışları, yatırım stratejileri, kripto borsaları, NFT ve Metaverse gibi yeni teknolojiler ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Öncelikle Metaverse kavramını anlamak için kelimenin kendisine bakmalıyız. Yunanca ‘Sonra, Öte’ anlamına gelen ‘Meta’ ve İngilizce ‘Universe’ kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse, ‘Evrenötesi’ anlamına geliyor. Metaverse fikri, insan boyutunu bundan çok daha farklı bir yere taşımayı planlıyor. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik, sanayi üretiminde de yer almaya başlayan teknolojiler. Ticarette de yer aldığını bugünlerde Metaverse sayesinde deneyimliyoruz. Öyle görünüyor ki bu teknolojiler artık bizim yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olacak. Bu nedenle biz de bu konuda sanayicilerimizin bir fikir sahibi olması için vizyon açıcı bu toplantıyı düzenlemeye karar verdik.” diye konuştu.

Öncelikle Metaverse’in ne olduğuna ilişkin bilgi veren Canlı Tasarımcı ve Animasyon Yaratıcısı Berk Gedik, “Metaverse, kripto para ve blok zinciri ile güvence altında olan ‘Dijital Evren’, var olan ve gelişen teknolojilerle 3D olarak deneyimlenebilen mekansal bir internet ortamı olarak tanımlanabilir. Birçok insanın sanal temsilleri olarak kullandığı avatarlarıyla, birbirleri ve dijital nesnelerle etkileşime girdiği, sürekli açık olan sanal ortamlardan oluşan bir ağ. Çalışmak, sosyalleşmek, alışveriş yapmak, dinlenmek ve oyun oynamak için izine tabi olmayan bir platform. Bugün ticaretin de pazarlamanın da VR ve AR teknolojilerini kullanmaya başladığını görüyoruz. Gözlükler vasıtasıyla almak istediğimiz bir ürünün dijital replikasını tüm ayrıntılarıyla inceleyebiliyor; istediğimiz parçalarını söküp takabiliyoruz. Fuarlarda yaşanamayacak deneyimleri, fuarlarda sergilenen ürünlerin dijital replikalarını inceleyerek yaşayabiliyoruz. Müşterilerine bu deneyimi yaşama şansı sunan şirketlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor.” dedi.

NFT hakkından da bilgi veren Gedik, “Sahibi sadece 1 kişi olabilir, istediği zaman satabilir veya başka bir kullanıcının cüzdanına gönderebilir. NFT’ler kripto para blok zincirinde kayıtlı olarak tutulur, geriye dönük hangi cüzdanlardan geçtiği takip edilebilir. Satın alınan dijital bir sanat eseri, video, müzik, avatar, aksesuar, arsa veya parselin sahibini belgeleyen tapudur. Metaverse içerisinde bulunan her arazinin, parselin karşılığı bir NFT olarak o blok zincire kayıtlıdır.” dedi.

Fırsatlardan da bahseden Gedik “Geleneksel bir web tarayıcı üzerinden Metaverse’e ulaşmak mümkün olsa da artık daha fazla proje ve hizmet, yalnızca AR/VR gözlükleri ile yenilikçi deneyimler geliştirmektedir. Daha fazla kullanıcı, tercihli olarak “eğlence faktörü sağlayan çözümlerle” etkileşim kurarak kendi alışveriş, öğrenme ve keşif alışkanlıklarından keyif almakta ve para kazanmaktadır. 2D internette barınan veya hayatlarımızda şu an olup da dijitalleştirilebilecek her şey, 3D olarak dijital bir evrende ulaşılır olacaktır. Bu kriterleri karşılayan platformlar ya da markalar avantaja sahip olacaklardır” şeklinde konuştu.

Toplantıda katılımcıların sanal gerçeklik gözlüğü ile ürün incelemesi, doğrudan bu deneyimi yaşamaları sağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.