enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5969
EURO
34,8046
ALTIN
2.501,74
BIST
9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Eğitim-Bir-Sen Denizli’de Öselmiş Güven Tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Mevcut başkan Feyzullah Öselmiş güven tazeledi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli’de Öselmiş Güven Tazeledi
24.10.2022
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurula Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Nilgün Ök, Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı İsmail Karateke, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İş-Kur İl Müdürü Fatih Işık, Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarının şube başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, kurum müdürleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Üyelerinin ve teşkilat mensuplarının desteği ile Feyzullah Öselmiş güven tazeleyerek Eğitim-Bir-Sen’de Şube Başkanı olarak ikinci dönemine başladı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, şu ifadelerde bulundu:

“Eğitim-Bir-Sen, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Bir adım atarsak kafes kırılır/ Belki birden erir zincirlerimiz” çağrısı, milletimizin tahakkümü asla kabul etmeyen, asla zulme ve karanlığa boyun eğmeyen özgür ruhunda, asil vicdanında karşılık bulmuştur. 30 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin en örgütlü sendikası ve sivil toplum örgütü olarak zulme karşı adaletten yana, vesayete karşı özgürlükten yana, millet ve millet iradesine karşı olan şer odaklarına karşı milletten yana olmuştur” ifadelerin kullandı.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak başörtüsü yasağını, katsayı engelini ve 28 Şubat zulmünün kalıntılarını tarihe gömdüklerine değinen Öselmiş, “Biz dünü bilen, yarının getireceklerine hazırlıklı olan bir sendikayız. Farklı coğrafyaların farklılıklarını zenginlik sayarak, büyük ve güçlü Türkiye’nin bu zenginlikle bezenmiş, ilmek ilmek işlenmiş kardeşlik bağlarıyla daha güçlü olacağına inanmış; ülkesine, demokrasisine ve özgür iradeye gelebilecek her türlü girişim karşısında dağ gibi duracak iman ve inanca sahibiz” dedi.

Sendikal hareketin, haklı olmaktan kaynaklanan gücünü, ait olmaktan onur duyduğumuz milletimizin tarih, kültür ve medeniyet değerlerinden aldığını belirten Öselmiş;  “Bu ortak değerler coğrafyamızın değerleriyle kaynaşmış, sonucunda diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık anlayışımızın mottosu olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentisi büyük, sonucu hüsran olan bir kanun olmuştur.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulunan Öselmiş, “Türkiye’nin en büyük kamu gücü olan öğretmenlerimizin bir meslek kanunu olmayışı büyük ve güçlü Türkiye’ye yakışmayan bir durumdu. Yıllarca Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılması, içerisinde özellikle şiddeti önleyici hükümler bulunması, özlük ve mali haklar konusunda iyileştirmeler içermesi noktasında araştırmalar, makaleler, eylemler, basın açıklamaları yaparak; hem kamuoyu oluşturduk hem de bakanlığa yol gösterici adımlar attık. Gelinen gün itibariyle alınan sesine kulak tıkayan Milli Eğitim Bakanlığı ne beklentiyi karşılayacak bir Meslek Kanunu, nede öğretmenlerimizi mutlu edecek bir kariyer planlaması ortaya koyabilmiştir.” ifadelerini kullandı. 5. ve 6. dönem toplu sözleşme taleplerinin esas alınması gerektiğini belirten Öselmiş; “8 yılını dolduran her bir öğretmenimiz uzman, 12 yılını dolduran her bir öğretmenimizde başöğretmen unvanına sahip olmalıdır. Öğretmenlik uzmanlık isteyen bir meslek dalıdır, dolayısıyla her öğretmenimiz uzmandır, sınav dayatması kutsal mesleğin kutsiyetine gölge düşürmektedir. Sınav dayatması bitsin, öğretmenlerimiz huzurla işlerine odaklasın.” dedi.

Olağan Genel Kurula katılan milletvekillerinden ve siyasi parti liderlerinden meclis çatısı altında çözüm üretilmesi konusunda destek isteyen Öselmiş; “ Sınav dayatmasını kaldıralım” çağrısında bulundu.

Genel Kurulda konuşan Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Eğitim-Bir-Sen büyük ve güçlü Türkiye idealini benimseyerek, ülkemizin içerisinden geçtiği her türlü anti demokratik süreçlerde ülkesi, milleti ve mili iradenin yanında yer alarak yönünü ve duruşunu hep sabit tutmuştur.” dedi. Tin; Genel kurulun Denizli eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Programda konuşan Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör; “Genel kurulun Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şubemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Denizli eğitimine dair önemli tespitlerin ve önerilerin istişare içerisinde yürütüldüğünü belirterek, bu duruşu ve yaklaşımında dolayı Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür etti.

Programda, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş ve teşkilat mensuplarından bilgi alan Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Eğitim-Bir-Sen’in karşı çıktığı kariyer basamakları sınavını muhataplarına aktaracağını belirtti.

Program zorunlu organların seçimiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.