enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nden ekonomik kriz eylemi

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nden ekonomik kriz eylemi
24.11.2021
A+
A-

Eğitim-İş Denizli Şubesi bugün Candoğan Parkı önünde döviz kurundaki büyük artış, art arda gelen zamlar nedeniyle eylem gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan eylemde yaptığım basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Eğitim emekçileri, işçi ve emekçi sınıfı hiçbir dönemde bugünkünden daha zor ekonomik şartlar görmedi. Cebindeki parası hiçbir zaman bugünkü kadar erimedi. Sabah evden çıkarken cebimize koyduğumuz para akşam eve dönene kadar döviz, borsa ve altın karşısında eriyip değersizleşmektedir. Emekçiler her günün sonunda daha da yoksullaşmaktadır!

Toplu sözleşme masalarında bizleri yok sayanlar,  24 Kasımlarda yılda bir kez anımsayıp, cilalı laflar eden etkisiz yetkililer kendi siyasal gelecekleri için her türlü adımları atmaktadır. Her türlü mevzuat değişikliği bir kalemde onlar için oluvermektedir. Ama öğretmene gelince, emekliye gelince yıllarca bekletmesini biliyorlar.

Bir kez olsun duyamadık Milli Eğitim Bakanlarından, “Öğretmenime Dokunma” diye. Bizlere sahip çıkmayan, öğretmenime uzanan eller kırılsın diyemeyen Milli Eğitim Bakanları istemiyoruz artık.

  • Yeter artık, bitsin bu adaletsiz düzeniniz,
  • Yeter artık, gitsin de geri gelmesin haklarımızı gasp eden yöneticileriniz,
  • Yeter artık, bir derde derman olmuyorsunuz en azından gölge etmeyiniz,

Bu darboğazdan çıkmak için,

  • İnsanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz!
  • Söz verilmesine rağmen yaşama geçirilmeyen 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz!
  • Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesi istiyoruz!
  • Ek ders ücretlerimizin emekliliğe sayılmasını talep ediyoruz!
  • Eğitim emekçilerinin köle değil geleceğin mimarları olduğunun idrak edilmesini istiyoruz!
  • Sadece öğrencilerimiz ve kendimiz için değil ülkemizin geleceği için laik, bilimsel, demokratik, karma ve kamusal eğitim istiyoruz!
  • Eğitim kurumlarımızın personel ihtiyacının, hükümetin ekonomi ve eğitimde din eksenli politikaları ile değil nesnel ve bilimsel kriterlerle belirlenmesini talep ediyoruz!
  • Yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesini istiyoruz!

Eğitim-iş, bu yoksulluk düzenine karşı haklarımızı aramaya, mücadeleye devam edecektir. Sizin olsun rantınız, bordronuz, zamlarınız. Onurumuzla mücadelemiz bizim temel ilkemiz !

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.