enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Elektrik faturası tartışması büyüyor.. Bakan Dönmez kesinti yapılan hane sayısını açıkladı!

Elektrik faturası tartışması büyüyor.. Bakan Dönmez kesinti yapılan hane sayısını açıkladı!
22.04.2022
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu açıkladı. Bu rakamın toplam abone içinde yüzde 0.6 olduğunu belirten Dönmez, ”Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır” şeklinde yorum yaptı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen zamları protesto etmek için elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. 3 aydır faturalarını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği dün ekipler tarafından kesildi.”

4 MİLYON HANEDE NASIL OLUR DA ELEKTRİK OLMAZ?

“Bu sabah da duruma ilişkin bir açıklama yapan CHP lideri, “4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye’sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022’nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef bunlar yayınlanmıyor. Korkuyorlar yayınlamaya.” dedi.

“ALGIDIR, ÇARPITMADIR”

CHP liderinin açıklamalarına yanıt ise Enerji Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Dönmez’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6’dır.” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.