enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,9431
ALTIN
2.436,33
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Eller semaya yağmur ve kar yağışı için açıldı

Eller semaya yağmur ve kar yağışı için açıldı
10.01.2022
A+
A-

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı ürettiği salatalık, fasulye ve cevizi ile ünlü Kocapınar Mahallesi’nde geçen yıl yaşanan kuraklık etkili oldu. Yaklaşık bir aydır mahalleye yağmur yağmayınca mahalle sakinleri muhtarlık önderliğinde yağmur duası ve hayrı yaptı. Pazar yerinde yapılan yağmur duasında duayı mahalle imamı Huzeyfe Çoban okudu. Yağmur duası ve hayrına Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve mahalle sakinleri katıldı.

Yaşanan kuraklığın sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirten mahalle sakimlerinden Sezai Söylemez, “Köyümüzün yağmur duasıyla alakalı muhtarlığımız önderliğinde köylülerimizin katılımıyla cumanın rahmetinden bereketinden faydalanmak isterdik. Kim düşündüyse yaptıysa Allah razı olsun. Bizi bir araya getirdi. Dünyanın da metroloji anlamda sıkıntılar çektiğimiz bir dönemde bizimdi manevi anlamda birlik beraberlik içinde bir araya gelerek yağmur duasıyla taçlandırdık. Bol yağış duasıyla gönüller bir araya geldi. Bizde bu yağmur duasında rabbimize niyaz ettik. İnşallah ülkemizde milletimizde dünyada yaşanan iklim kriziyle ilgili dertlere derman olur damla olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Geçen yıl kuraklık etkili oldu

Geçen yıl etkili olan kuraklıktan mahalle olarak kendilerinin de etkilendiğini özellikle yaz aylarında yakın mahallelerde içme suyu sıkıntısını da yaşandığına dikkat çeken Kocapınar Muhtarı Mutlu Solmaz da, “Dünyada ülkemizde kuraklık olduğundan mahalle halkı olarak yağmur duası yapmaya karar verdik. Pilav hayrı yapalım dedik. Mahalle halkımızla birlikte yağmur duamızı yaptım. Bir aydan bu yana yağmur yağmıyor. Geçen yılda kuraklık oldu. Su sıkıntısı çekiyoruz. İçme suyu sıkıntısı da çekiyoruz. Yazın bazı mahallelerimiz var, Karabaş mahallemiz bunun da önlemini almamız gerekiyor” diye konuştu.

Dua etkinliğinde mahalle sakinlerini yalnız bırakmayan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ise, şöyle konuştu:
“Kocapınar Mahallemizde yağmur duası ve hayrı için buradayız Allah kabul etsin. Güzel bir etkinlik. Kuraklık dünyanın ciddi sıkıntılarından bir tanesi küresel kuraklıktan kurtulmak için yağışlar olur. Kar yağmur yağar kuraklıktan kurtuluruz. Hayrı ve duayı yapan muhtarımıza ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.