enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5480
EURO
34,9058
ALTIN
2.437,24
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Emekli bayram ikramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi Ne Zaman Verilecek?
09.04.2020
A+
A-

Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödemesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında emekli ikramiye ödemelerinin erkene alındığını açıklamıştı.

Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin tahsis numarasına göre yapılacağını bildirerek tarihleri duyurdu. Peki, emekli ikramiyesi kime, ne zaman verilecek?.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli bayram ikramiyesi 1000 TL’dir.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi Alacak. 4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.

Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

  • 17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,
  • 20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,
  • 23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,
  • 25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da,
    4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT şubelerine yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor.

Ayrıca aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilecek.

Emeklilerin evlerinden çıkmasına gerek kalmayabilir…

Emekli bayram ikramiyeleri yatmaya başladı. Bankalar eğer kendi emekli müşterilerine mesaj atıp ve ATM’lere gelmeden ikramiyelerini evlerinde alabilecekleri açıklarsa birçok emeklinin evinden çıkmasına gerek kalmayabilir.

Ancak bankaların büyük bölümünün evlere para gönderebilecek ağa sahip olmaması büyük engel. Bu nedenle yatırılan emekli bayram ikramiyesi için milyonlarca emekliyi önümüzdeki günlerde sokaklara dökülebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.