enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Encümen seçimi krizinde merakla beklenen açıklama Horzum’dan geldi

Merkezefendi Belediyesi encümen seçimlerinde CHP’li meclis üyelerinin kendi adaylarını oy vermemesi sonucu oluşan kriz büyük bir çatlağa yol açmıştı. Yaşanan süreçte Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz istifasını sunmuştu. Yaşanan süreci araştıran CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’dan beklenen açıklama geldi.

Encümen seçimi krizinde merakla beklenen açıklama Horzum’dan geldi
A+
A-

CHP Merkezefendi’de encümen krizi sonrası ilk detaylı açıklama CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi.

Horzum açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ”

Son günlerde yaşanan olumsuz olaylar neticesinde hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Haklı olarak da neler yaşandığını, ne aşamada olduğumuzu, Örgütün tavrını merak ettiğinizi biliyorum. Bu bağlamda sizlere ana hatları ile bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.

“GRUP KARARINI KABUL ETTİLER”

Öncelikle 01.04.2022 günü Merkezefendi Belediye Meclis Grubumuzla toplandık. Bu ay gündemde olan Komisyonların seçimi vardı. Belediye Başkanımızla mutabakat halinde dağılımları yapıp bu dağılımları Meclis Üyelerimiz ile paylaştık. Bütün Meclis Üyelerimiz kabul etti. En ufak şekilde bir itiraz gelmedi. Kararları tutanak altına alıp imzalarımızı Grup Kararı olarak attık.

“ARKADAŞIMIZA OY VERMEMİŞLER”

Akabinde Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Toplantısında açık oylamalarda bir problem yaşanmadı. Fakat GİZLİ OYLAMA ile yapılan ENCÜMEN seçiminde maalesef Grubumuzun Adayları olan Özdilek KOÇOĞLU’na 15, Sündüs BAŞSORGUN’a 5 oy çıktı. Görüldüğü üzere, Grubumuzun adayına, Grup Kararımız olmasına rağmen (ki grubumuzda hiç kimse itiraz etmedi) kendi arkadaşlarımız oy vermemişler.

“UYMADIK DEME CESARETİNİ GÖSTEREMEDİLER”

Sonrasında Olağanüstü Grup Meclisi Toplantısı yaptık. Beni en çok üzen tarafta burası; bütün Meclis Üyesi arkadaşlarım oy verdiklerini iddia ettiler!!! Grup Kararına, Parti İlkelerine, Tüzüğe, Yönetmeliğe uymama cesareti olan arkadaşlarımız, UYMADIK deme cesaretini maalesef göstermediler.

ARAŞTIRMA DERİNLEŞTİ

Araştırmalarımızı derinleştirerek, tek tek yapılan görüşmeler, bilgiler, görgüler ve belgeleri ortaya koyduk. Araştırmalarımız halen devam etmekte olup, şu an itibariyle elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.

O İSİMLERİ İŞARET ETTİ

Kendileri ile yapılan görüşmelerde Necdet YILMAZ, Cihan SARAÇOĞLU, Serkan KAYA; olayın bu hale gelebileceğini öngöremediklerini, Merkezefendi Belediyesine ve Partimize verdikleri bu zarardan son derece üzüntü ve kaygı duyduklarını, bu bağlamda kamuoyundan ve Partimizden özür dilediklerini beyan ettiler. Meclis Üyemiz ve Belediye Başkan Yardımcımız Necdet YILMAZ, Sayın Belediye Başkanımıza Başkan Yardımcılığından istifasını sunmuştur. Meclis Üyemiz ve Merkezefendi Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur TUNÇ, Kooperatif Başkanlığından istifa etmemiş, Yasal Sürecin sonunda gereğini yapacağını beyan etmiştir.

OY VERENLERİ AÇIKLADI

Burada ayrıca, Parti Tüzüğüne, Grup Kararına uyan. oy veren arkadaşlarımızın da zan altında kalmaları, ekip arkadaşlığına, yol arkadaşlığına hiç uymayan bir tavırdır. Hiçbirimizin diğer bir arkadaşımızı zan altında bırakma hakkı yoktur. Bu bağlamda oy veren Meclis Üyelerimiz, Başkan Şeniz DOĞAN, Fatma ATICI BAKCIN, Özdilek KOÇOĞLU, Sündüs BAŞSORGUN, İbrahim ABUŞAHA’dır.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yukarıda da bahsettiğim gibi, inceleme ve araştırmamız devam etmektedir. Bu sürecin sonunda nedamet gösteren Meclis Üyelerimizle, nedamet göstermeyen Meclis Üyelerimize yapılması gereken yapılacaktır. Parti Tüzüğümüz ve Yönetmeliklerimiz uygulama süreci devam etmektedir.

“KİMSE CHP’NİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR”

Partimizi kamuoyu önünde hiç kimsenin tartışmaya, tartıştırtmaya hakkı yoktur. Şu unutulmasın ki, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde değildir. Sorusu olan, eleştirisi olan, önerisi olan varsa lütfen sosyal medya yerine, İlçe Binamıza buyursun gelsin. Bir asırlık tecrübeye sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi her zaman, Parti Tüzüğümüze aykırı hareket edenler için gereğini yapmış ve yapacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sizlere saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.