enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5591
EURO
34,8861
ALTIN
2.428,95
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erbeği:”Adayım” dedi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erbeği:”Adayım” dedi
13.12.2021
A+
A-

Egeyön TV Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği’nin konuğu oldu. Ahmet Deda’nın sorularını yanıtlayan Erbeği esnaf olmak isteyen bir vatandaşa, Oda olarak nasıl destek olduklarından bahsetti. Kadın girişimcilere KOSGEB desteğini hatırlattı.

İşte o röportajımız;

*Esnaf olmak isteyen bir vatandaş nereden başlayacak ve Oda’nın ona nasıl katkıları var? Oda onun elini nasıl tutacak?

Bir kardeşimiz bize geliyor, ‘ben esnaf olmak istiyorum’ diyor. Biz ona her türlü desteği veriyoruz. Önce KOSGEB destekleri var mı, yok mu onu sorguluyoruz. Buraya kayıt olmadan önce oraya başvurması gerekiyor. Bir girişimcilik belgesi alıyorlar. Kadınlarımıza devletimizin daha fazla desteği var. Bazı mesleklere destek veriyorlar, bazılarına vermiyorlar. Önce ona bakıyoruz. Destek varsa önce onu KOSGEB’e kayıt yaptırıyoruz. Tabi ki üretim yapana KOSGEB’in büyük bir ihtimal desteği var. Yönlendiriyoruz, arıyoruz, arkadaşlarda yardımcı oluyor. Ondan sonra gelip kayıt yaptırıp, desteği almasını sağlıyoruz.

*Eğitim veriyor musunuz bu konuda?

Biz daha önce beraberce eğitim alıyorduk, girişimcilik eğitimi. Şuanda vermiyoruz. Şuanda sadece yönlendiriyoruz.

*Ekonomik katkılar yapıyor musunuz?

Tabi ki elimizden gelen desteği yapıyoruz. Esnaf kredileri var. O yetmezse esnaf kredilerinden destek veriyoruz. 3-6 ayı doldurduktan sonra, tabi bu mesleğine göre değişiyor. Daha sonra 20, 30, 40, 250 milyara kadar devletimiz esnafa kredi veriyor. %9 faiz şuan çok düşük. Çok çok iyi diyoruz evet.

*Peki, başkanım kaç yıldır başkanlık yapıyorsunuz?

Ben 27 yıldır Manavlar Odası Başkanlığı yaptım. 8 yıl Türkiye genelinde Genel Başkan Vekilliği yaptım. Sebzeciler Federasyonu’nda. 2,5-3 yıldır da Esnaf Odası Başkanlığı yapıyorum. 15-16 yıldır da Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanıyım.

*Önümüzdeki günlerde gördüğümüz üzere seçimler var. Seçimler Ocak ayı itibariyle başlayacak ve tekrar Mart’ta da yeniden adaylıklar ortaya çıkacak. Siz aday mısınız tekrardan?

Şimdi bizim Oda seçimleri 1. ayda başlıyor, 3 ay devam ediyor. Ondan sonra Nisan, Mayıs gibi birlik seçimleri var. Tabi ki adayız. Daha yarım dönemlik hizmet edebildik. İnşallah 1-2 dönem daha başkanlık edebilirsek ondan sonra ayrılırız.

*Denizli’ye vadettiğiniz hizmetler neler?

Bende şöyle bir karakter var; çok fazla konuşmayı sevmem. Çok fazla vadetmeyi de sevmem. Ben icraat yaparım sadece. Gereken neyse onu yaparız. Esnafımız için biz gece-gündüz burada hizmet etmeye hazırız. Elimizden gelen ne varsa onu yaparız.

*Açık Pazar yerleri kapandı gibi?

Ağır ağır kapalıya döndürüyoruz. Zaten bu işi başlatan Antalya ve Denizli. Kapalı Pazar yeri Türkiye genelinde o zaman Antalya Başkanımızda federasyondaydı. Ben Genel Başkan Vekiliydim. O pazarların kapalıya dönmesi için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Ali Aygören zamanında başladık, şuanda 20’ye yakın kapalı Pazar yerimiz oldu. Şimdi de kapalı Pazar yerleri yapılmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.