enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Evden Nasıl Daha Verimli Çalışılır? Uzaktan Çalışma İçin İpuçları

Evden Nasıl Daha Verimli Çalışılır? Uzaktan Çalışma İçin İpuçları
20.04.2020
A+
A-

Koronavirüs salgınının tüm dünyada etkili olması ile salgın tedbirleri de arttırılmaya başladı. Bu tedbirlerden biri de zorunlu olmadıkça evden çıkmamak hatta evden çalışma imkanı olan mesleklerin işlerini evden yürütmesi oldu. Ancak evden çalışmak, her sabah işe gitmeden önce kahvaltı yapmak, işe gitmek için hazırlanmak ve gece erken saatte uyumak gibi rutinleri ister istemez değiştirdi. Hal böyle olunca evden çalışmanın aslında ne kadar zor olduğu gün gibi ortaya çıkmış oldu. Ancak evden çalıştığımız bu zamanları verimli hale getirmek mümkün.

Evden Çalışmada Bunlara Dikkat Etmek Çok Önemli..

1- Çalışma Programı Oluştur. Önceliklerini Belirle, Planla

Ev, ofisin aksine çok daha fazla dikkat dağıtıcı unsur bulunduran bir ortam ne yazık ki. Televizyon, sosyal medya, ev ahalisi derken evde çalışmak zor bir hal alabiliyor. Bu durumdan kurtulmanın en basit ve ilk yöntemi günü planlamaktan geçiyor. Günü planlamaktan kasıt, yapılacaklar listesi oluşturarak öncelikle zaman ve önem sırasına göre planlamalar yapmak. Her yeni günde ya da haftada önce yapılacaklarını planlayarak daha planlı ve verimli çalışabilirsin.

2- Çalışma Ortamını Düzenle, İşe Gider Gibi Hisset

Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ve bu süreçte psikolojimizi korumak oldukça önemli. Bunun için öncelikle kendini iyi hissetmeye ve evde motivasyonu korumak gerekiyor. Bunun için yapabileceğin şeylerden ilki çalışma ortamını düzenlemek. Çalışma ortamını, uygun ışık, ısı, dikkat dağıtıcılardan uzak ve düzenli bir hale getir. Ardından her gün işe gitme ruhunu yaratmak için pijamalarını çıkart, saçlarını yap ve hatta kendini iyi hissettirecekse biraz makyaj yap.

3- İş Arkadaşlarınla İletişimi Koparma

Evden çalışmada gelen zorluklardan biri de iş arkadaşların ile iletişim kurmak. İş arkadaşların yalnızca birlikte çalıştığın insanlar değil, iş yerinde konuştuğun muhabbet etmekten keyif aldığın insanlardır. Onlarla iletişim kurmak, sohbet etmek iyi ve bu süreçte yalnız olmadığını hissetmek için iyi gelecektir.

4- Minik Aralar Vermeyi İhmal Etme, Masada Çakılı Kalma

Koronavirüs haberleri, düzen değişikliği ve evden çıkamıyor olmak dikkatimizi ve verimliliğimizi oldukça etkiliyor. Bundan kurtulmak ve kendini iyi hissetmek için minik aralar vermek, biraz temiz hava almak, duş almak ya da çalışma ortamını değiştirmek yeniden işe başlamak için iyi gelecektir. Verimsiz olduğunu hissettiğinde minik aralar vermek zihnin toplanmasını ve verimli çalışmayı sağlar.

5- Plana ve Saate Uygun Çalış..

Evden çalışmak çalışma saatlerine sınır koymayı da beraberinde getiriyor. Ancak bu sınırı koymadan çalışmak ertesi gün çalışma isteğinizin kırılmasına neden olacaktır. Bunun için yaptığın planlamada iş yoğunluğuna göre sabah, öğle ve iş bitimine yakın saatler olarak planla ve saatine uygun çalış. Mesai saatin bittiğinde işi bırak ki ertesi güne enerjin ve motivasyonun olsun.

6- Hayatın İşten İbaret Olmasın

Evden çalışma sürecinde en önemli adım da hayatını işten ibaret düşünmemekten geçiyor. Evden çıkamamak ve her gün yeni haberler yeterince can sıkıcı. Buna bir de hayatını tamamıyla işine adamak motivasyonunu düşürecektir. Bunun önüne geçmek için verdiğin molalarda, mesai saati bitiminde farklı şeyler yapmak, arkadaşlarla iletişim kurmak ve akşam sizi iyi hissettirecek şeyler yapmaktır. Belki farklı bir yemek tarifi denemek, ailecek film izlemek daha önce fırsat bulup yapamadığınız şeyleri denemek. Aklınıza sizi iyi hissettirecek ne geliyorsa. Siz iyi hissetmedikçe iş veriminiz iyiye gidemez bunu unutmayın.

Sevdiklerinizle ve Sağlıkla Kalın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.