enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Geç gelen kış davlumbaz ve baca temizliği unutturmuştu.. Şimdi talepler arttı!

Geç gelen kış davlumbaz ve baca temizliği unutturmuştu.. Şimdi talepler arttı!
10.12.2021
A+
A-

Denizli’de havaların aniden soğumasıyla beraber vatandaşların ısınma ihtiyacı gecikmeli de olsa akıllara geldi. Soba kullanan vatandaşlar sobayı yakmaya başlarken, doğalgaz kullanan vatandaşların kaloriferleri de yanmaya başladı. Kış mevsiminin gelmesiyle kombi ve baca temizliği yaptırmak isteyen vatandaşlar, davlumbaz ve baca temizliği ve üretimini yapan dükkanlara akın ediyor. Özellikle soba kullanımının fazla olduğu Denizli’de, vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca tutuşmalarının önüne geçmek için yılda bir kez de olsa baca temizliği yaptırması gerekiyor.

“Kış mevsimi geldiği için yoğunluk yüzde 50 arttı”

Denizli’de 48 yıldır davlumbaz ve baca sistemlerini yapan Burhan Bozkaya, havaların soğumasıyla vatandaşların daha çok talep gösterdiğini söyledi. Bozkaya havalandırma sistemlerinin de 4-5 kat fiyat artışı olduğuna dikkat çekti. Bozkaya, “48 yıldır bu işi severek yapıyorum. Daha da işimi sürdürmeye devam edeceğim. Vatandaşlar baca ve davlumbaz almak veya temizlettirmek için talep gösteriyor. Bizim işimiz havalandırma ve davlumbaz olduğu için herkes için önemli. Vatandaşalar soba ve boruya talep gösterdiği gibi havalandırma ve davlumbaza da rağbet ediyor. Sabah gelip akşam gidiyoruz. Vatandaşalar kış mevsimi geldiği için yoğunluk yüzde 50 arttı. Pandemi başladığından beri fiyatlar yüzde 400-500 yükseldi. Ürünlerdeki fiyat artışı ile ilgili böyle bir sıkıntımız var” dedi.

“Havalandırma sistemleri zehirlenmeleri önler”

Tüm konut ve işyerlerinde havalandırma sistemin olmasını gerektiğini anlatan Burhan Bozkaya, “Her evde havalandırma olması gerekiyor. Çünkü havalandırma sistemleri zehirlenmeleri önler. İşyerlerinde ve konutlarda olmasa olmazlardan bir tanesi davlumbaz ve baca temizliğidir. Temizlik veya sistem olmasa içerisi pis hava olur. Vatandaşalar havalandırma ve baca temizliğini yapsınlar. Altı ayda veya bir yılda bir baca ve davlumbaz temizliği yapılması çok önemli. Lokanta, kafe ve restoran gibi yerlerde davlumbaz ve havalandırma sistemi olmazsa ruhsat dahi vermezler. Bizim yaptığımız iş el işçiliğidir. Her işin bir zorluğu vardır. Şu anda yaşanan iş yoğunluğundan memnunuz. Vatandaşalar havalar soğumadan daha çok gelmeye başladı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.