enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5346
EURO
34,9863
ALTIN
2.440,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

‘Görevi bırak’ tartışması mahkemeye taşındı

‘Görevi bırak’ tartışması mahkemeye taşındı

Tartışmalar; Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın bir çalışanı haksız yere işten uzaklaştırdığı ve açılan davada ‘Görevi kötüye kullanmak’ gerekçesi ile 150 gün görevden uzaklaştırma cezası aldığı, buna karşın mahkeme kararını uygulamadığı iddiaları ile başladı.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık konuya ilişkin açıklama yaparak; “Halil Ayhan kanun tanımaz tavırlarla görevinin başında hangi yüzle duruyor. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dile, sonra istifa et. O koltuğu hak eden kişilere bırak” ifadelerini kullandı. Akışık’ın sosyal medyada paylaşılan açıklamasının altına yorum yapan Ayhan; “Sen önce kanunları öğren. Başkanlık mankenlik değildir. Ben bu göreve halkın oyu ile geldim. Halkın iradesi sizleri rahatsız mı etti? Gel sana siyasette ders vereyim.” diyerek karşılık verdi.

Taraflar arasında sular hala durulmadı. İYİ Parti Denizli İl Başkanı sık sık konuyu gündemde tutarak Halil Ayhan’ın koltuğu bırakmasını her platformda dile getirdi. Bunun üzerine Halil Ayhan, avukat olan oğlu aracılığıyla Raziye Akışık’ı mahkemeye verdi.

Dün ifadeye çağrılan Akışık, konuyla ilgili açıklama yaptı. Akışık, “Sözlerim Halil Ayhan’ı neden rahatsız ediyor? Mahkemenin verdiği kararı neden uygulamıyor diye soruyorum. Ben sorunca suç, ama o uygulamayınca bir şey yok. Daha önce de söyledim. Bu şehrin mülki amirleri ne yapar? Bu şehrin ileri gelenleri mahkeme kararlarına riayet etmeyen bu adamı neden hala koltukta tutar? Haksız değiliz, suçlu değiliz, susmayacağız. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. İlk defa kendisinin karşısında hakkı hukuku savunan biri var. Şaşırmış olacak ki doğruları yapmak yerine kendisi yanlıştan vazgeçmiyor. Ama vazgeçmeyeceğim. O cezayı sana çektirene kadar peşindeyim.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.