enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5615
EURO
34,7183
ALTIN
2.409,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C

Görme engelli Azmi Ermiş’in 80 gündür bitmeyen hastane çilesi

Görme engelli Azmi Ermiş’in 80 gündür bitmeyen hastane çilesi
18.11.2021
A+
A-

Denizli’nin tanınmış simalarından Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi önceki dönem Başkanı Azmi Ermiş, sağlık bürokrasisine takıldı. Prostat sorunu ile gittiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tetkikleri tamamlanan Ermiş, kötü huylu hücre tespiti için girmesi gereken tıbbi cihaza 80 gündür ulaşamadı. Ermiş, yaşadığı süreci Deda Haber’e anlattı.

80 GÜNDÜR BEKLİYOR

Hastaneye başvuru sürecini anlatarak başlayan Ermiş, “Bir prostat sorunu yaşadım. Devlet Hastanesi’ne gittiğimde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne giderek biyopsi yapılmasının sağlıklı olacağı söylendi. Gün almamın ardından 15 Ağustos’da biyopsi yapıldı. 1 Eylül’de hocam bana prostattaki kötü huylu hücrenin vücudun başka bölgesine yayılıp yayılmadığını ölçecek bir röntgenlerinin olduğunu söyledi. O röntgende sıra almam söylendi. Eylül başında söylendi bu bana bugün Kasım’ın 18’ine geldik. Hala röntgenim çekilemedi.”dedi.

ÖNCE İHALE YAPILACAK, SONRA BOZUK DEDİLER

Ermiş sözlerine; “Ben röntgenin neden çekilemediğini sorduğumda, ilacın bittiğini ve ihale yapılacağı söylendi. Tabii ilaç bitinceye kadar ihalenin yapılmayışını kafam almasa da sonra ufak bir arızanın olduğu söylendi. Teknisyenlerin çalıştığı belirtildi. Ama bugüne kadar bir sonuç alınabilmiş değil.”diye devam etti.

EN YAKIN HASTANELER MANİSA VE ISPARTA’DA

Durumun maddi külfetinden ve en yakın hastanelerin başka illerde olduğundan bahseden Ermiş;” Yaşanan erteleme devam edince ben bunu nerede yaptırabileceğimi sordum. ‘En yakın Manisa ve Isparta’da var’ dediler. Bu makinaya günde 2-3 hasta alınabiliyormuş. Biz oralarda randevuyu nasıl alacağız? Oraya gidip gelirken harcayacağımız paralar emekli için çok fazla olacak. Sevk işlemi yapmadıklarını da söylediler. Ben yol parasını bulsam bile orada bu randevuyu direkt alamayacakmışım. A’dan Z’ye tekrar beni inceleyeceklermiş. Düşündüğünüzde bir emeklinin orada randevu alabilse bile 2-3 bin TL’yi vermesi gerekiyor. Özel sektörü tercih etsen bana ücretin 7-8 bin TL civarında olduğu söylendi.” Şeklinde konuştu.

“BENİM DURUMUM ACİL DEĞİL AMA DURUMU SIKIŞIK BİREYLER VAR”

Durumu acil olan hastalar için konuşan Ermiş;“Bakın benim durumum hocamın bana ilettiğine göre acil değil. İyi de durumu sıkışık olan bireyler var. Bu taramaya giren insanların yüzde 90’ı engelli konumunda çünkü yaşlılar. Bunlar göz önüne alındığında yarattığı psikolojik gerginlik, sıkıntı, ekonomik sorunlar var.”diye konuştu.

“SAĞLIK BEKLEMİYOR”

Yaptığı müracaatları sıralayarak çözüm çağrısı yapan Ermiş;”Ben bu konuyla ilgili ‘Hasta Hakları’nı aradım. Beni başka yere havale ettiler. Aldığım cevap; ‘Bekliyoruz’ oldu. CİMER’i aradım ‘Bizim konumuz değil’ dediler. Sağlık Bakanlığı’nı aradım. ‘Kovid aşısıyla ilgiliyse 1’i, Türk aşısıyla ilgiliyse 2’yi tuşlayın’ diyor başka bir şey demiyor. Üçüncü bir şık yok. Hastanede çözüm bulunamadığında yurttaşın hali ne olacak? Bunun faturası kime çıkacak. Sorumlusu kim? Kimse buna devlet eleştiriliyor demesin. Devleti yönetenlerde bireyler bunun sorumlusunun hesap vermesi lazım. Beni aydınlatın. 80 gün geçmiş hala bekliyorum. Bekleyen insanlar çok. Sağlık beklemiyor. “ diye sözlerini noktaladı.

Yorumlar
  1. Hasan ERMİŞ dedi ki:

    Hasan emmi üniversite bitmiş ne cihazından bahsediyorsun. Allah sana kendi kendine tedavisiz şifa versin inşalah.