enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C

Gülizar Biçer Karaca, skandal paylaşım hakkında suç duyurusunda bulunacak

Gülizar Biçer Karaca, skandal paylaşım hakkında suç duyurusunda bulunacak
04.04.2020
A+
A-

Denizli’de dün sosyal medya üzerinden Pamukkale Üniversitesi görevlisi Hüseyin Aslan’ın yaptığı paylaşıma tepkiler sürüyor. Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Hüseyin Aslan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Kara Hüseyin Aslan’ın yaptığı paylaşımını “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik şuursuz, fütursuz, bilinçsiz sözleriyle, iktidarın gözüne girmek hevesiyle yanıp tutuşan bir akıl, edep ve izan yoksununun bilmesi gereken şudur ki rüzgarın peşine takılıp iftira, yalan dolanla gözü dönenler kendi çamurlarında boğulurken kimse kendilerine el uzatmayacaktır” ifadeleri ile eleştirdi.

“Cevabını misliyle alacaktır”

Karaca üniversite gibi bir bilim yuvasında hiçbir görev emanet etmeyeceği Hüseyin Aslan’ın rektör danışmanı olduğunu vurgulayarak “Partimize yönelik sarfettiği sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyunun bilmesini isterim. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde ilerleme için kurduğu Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP ye hakarete, iftiraya yeltenen her kim olursa olsun cevabını misliyle alacaktır” dedi.

Karaca açıklamasının devamında “Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu bir üyesi olarak, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde bilgi üretmesi gereken üniversitemizde her nasıl olduysa kendisine yer bulabilen edep yoksunlarının üniversitede yerinin olmadığını, olamayacağını hatırlatmak sorumluluğumdur. Prof. Dr. Hüseyin Bağ üniversitenin rektörü böyle bir zihniyetin danışman kadrosu ile ödüllendirmesi manidardir. Bilgi üretmesi, bilimsel başarıları ile gündeme gelmesi gereken Pamukkle Üniversitemizin rektörüne düşen görev derhal bu ahlak ve edep yoksunu şahsi derhal görevinden almaktır. Denizli kamuoyunun güçlü beklentisi de budur” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın danışmanlığına böylesi birini getirmesinin gerekçesi, izahı nedir? Partimize yönelik hakaret içeren paylaşımlarla büyük tepki toplayan şahıstan hangi konularda danışmanlık almaktadır? Yoksa, Türkiye’ye Denizli’ yi dozerli rektör olarak “tanıtma” aklı ve fikri de bu danışmanın eseri midir?

Danışmanlık krizleriyle, liyakatsız atamalarla, bilim karşıtlığıyla gündeme getirdiğiniz Pamukkale Üniversitesi’nde liyakata aykırılıklara artık son mu vereceksiniz yoksa danıştığınız bu şahsın görevini sonlandırmamak için mi bekleyeceksiniz?” sorularını yöneltti.

Açıklamanın sonunda “Tek adam ve şürekasını övme pişkinliği dışında, nedense bilimsel paylaşımına rastlayamadığımız şahıs, gazetecilik ilke ve etiğine aykırı yalan yanlış haber yapan sözde medya organlarının iftira metinlerini paylaşmak, Saidi Nursiye övgüler düzmek gibi hareketleriyle kendini ortaya dönem yalakası olarak atarak prim yapmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullanan Gülizar Biçer Karaca suç duyurusunda bulunacağını yineledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.