enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4204
EURO
34,4252
ALTIN
2.489,42
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
21°C

Halil Ayhan tartışması yeniden gündemde! Raziye Akışık işin peşini bırakmıyor

Halil Ayhan tartışması yeniden gündemde! Raziye Akışık işin peşini bırakmıyor
09.11.2021
A+
A-

Denizli’de Eylül ayında Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın 150 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı haberinin basında yer alması üzerine Ayhan, Deda Haber’e ”Henüz elime bir tebliği geçmedi. Dava Yargıtay’da devam ediyor görünüyor. Ceza alsam bile haklarımdan yoksun kalabilmem için bu cezanın 1 yıl olması gerekiyor” açıklaması yapmıştı. Aradan geçen sürecin ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık konuyu tekrar gündeme taşıdı.

Antalya Bölge Mahkemesi’nin Halil Ayhan’a verdiği 150 günlük hak mahrumiyeti kararının açıklanmasının ardından, İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’a yönelttiği cinsiyetçi söylem nedeniyle ikili arasında ipler gerilmişti. Konuyu en başından bu yana yakından İYİ Parti adına takip eden ve konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, AKP’li olan makam sahiplerinin koltuklarını sevdiklerini biliyoruz ama hakkı hukuku ve adaleti yok sayarak hata yaptıklarını bildikleri halde, buna devam etmelerini kötü niyetli oluşlarına veriyor ve bedeli ne olursa olsun buna karşı duruyoruz. Bilindiği gibi AKP’li Halil Ayhan’ın işlediği suçlar nedeniyle aylar önce başkanlık görevinden yasaklandı. Mahkeme kararlarına rağmen attığı her imza usulsüz olan Ayhan’ın bu görevine nasıl devam ettiğini merak ediyorum. AKP’nin her adımında adaleti yok saydığını gözlerimizle görüyoruz, fakat ülkemizin Valileri, Kaymakamları, hakimleri ve savcıları nasıl olurda bu kararı görmezden geliyorlar bu kadar mı hukuktan kopmuşlar sorusu aklımıza geliyor ve Yüce Türk Milleti adına karar veren yargının bağımsızlığını şüpheye düşürüyorlar. Unutmasınlar ki Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!” dedi.

Akışık açıklamasının devamında“Görevden yasaklı başkan nasıl olur da bu kadar rahat bir şekilde, alaycı tavırlarla görevine devam edebilir diye soruyoruz il idarelerinden cevap alamıyoruz! Valimiz, Kaymakamımız durumdan haberdardır! Haberleri var ise neden görmezden gelmektedirler? Denizli’nin mülki amirleri bu durumu nasıl ve niçin sümenaltı etmektedir. Hadi Halil Ayhan’da en ufak bir onur ve saygı kırıntısına rastlamadık, Siz il idarecileri hangi cüretle mahkeme kararlarını uygulamıyorsunuz? Peki siz mahkeme kararını uygulamak için neyi bekliyorsunuz? “  ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık; “Bu konuyu tekrar tekrar gündeme getireceğimizi, bu konunun takipçisi olacağımızı sürecin en başından beri bildirdik.Her gün sizin ensenizde olacak, aldığınız kararların hepsinin iptali için tüm hukuksal yollara başvuracağımızı da belirttik. Hadi Allah’tan korkmuyorsunuz kul hakkı yemek ise hobiniz haline gelmiş anladık da yarınlar için hiç mi utanmıyorsunuz? İlk Büyükşehir meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğiz ve alacağımız cevapları merak etmekteyiz. Cevaba ithafen basın açıklamamızı tekrar yapacağız” dedi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık; “Güney halkı suçlu ve sabıkalılar tarafından yönetilmekten daha iyisini hak etmektedir. Kanun gereği seçme ve seçilme hakkını dahi kaybetmiş bir kişi görevde tutulmaya devam edilmektedir. Kamuoyunun takdirine bırakarak soruyoruz! Bu kişi usulsüz biçimde neden hala görevde tutulmaktadır? Güney Belediye Başkanı usulsüz bir biçimde sırf AKP belediye başkanı olduğu için mi bürokratlarca görevinde tutulmaya devam edilmekte ve korunmaktadır.

Kaymakamlıklar, Valilikler gereğini yapmaktan kaçınarak aslında AKP İl ve ilçe başkanlıklarının iradesini mi temsil etmektedir? İdarenin hukuka aykırı davranmasını gerektiren sebep nedir?” dedi.

GÜNEY’DE NE OLMUŞTU?

Güney Belediyesi’nde tekniker olarak çalışan Raif İ., 2017’de haksız yere işten uzaklaştırıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurdu. Denizli İdare Mahkemesi çalışanın başvurusunu haklı bularak göreve iadesini istedi. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise mahkemenin kararına uymak yerine, Raif İ. İsimli çalışanın işe dönmemesi için mecliste karar alıp tüm partilere imzalattı. Mahkeme kararını meclis imzalarıyla devre dışı bırakmaya çalışan Halil Ayhan’a ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçunu işlediği için dava açıldı. Yerel mahkeme Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı önce 10 aya düşürdü ve daha sonra 6 bin para cezasına çevirdi.Üst mahkemeye başvuran Raif İ. İse haklı davasında Antalya Bölge Mahkemesi’ne başvurdu. Üst mahkeme Yerel Mahkemenin verdiği cezayı yeterli görmedi ve Halil Ayhan’a 150 gün hak ve yetki kısıtlaması yönünde karar verdi. Tüm bu olanların ardından 11 Kasım 2020 itibariyle ceza kesinleşti fakat Halil Ayhan davayı Yargıtay’a taşıdı. Ayhan, Yargıtay davası sürecinde görevine devam etti.

YARGITAY’IN KARARI ONADIĞI BASIN ORGANLARINA YANSIMIŞTI

Uzun süren yargı süreci sonuçlandığı, Yargıtay, İstinaf Mahkemesi’nin 150 gün hak mahrumiyeti ve yetki kısıtlaması kararını onadığı basın organlarına yansımıştı.

GÖREVİNE DEVAM EDEMEME DURUMU GAZETEMİZDE YAYINLANMIŞTI

5352 sayılı adli sicil kanunu 13/A maddesi Ayhan’ın görevine dönmesini engelliyor yönünde haberimiz gazetemizde yer almıştı. Haberde ‘kanun ceza alan kişinin yasaklanmış haklarının geri verilebilmesi için cezanın ardından 3 sene geçmesi gerektiğini belirtiyor. Yani Ayhan cezası bitse de 2024 yılına kadar beklemek zorunda’ İfadelerine yer vermiştik. Bu durum hakkında Avukat Can Çapar’ın teyidi haberde yer almıştı.

AYHAN’DAN HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP GELDİ

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, gündemdeki iddialar hakkında Deda Haber’e konuştu. Ayhan,”Dava konusunda şuanda kesinleşen bir şey yok. Mahkeme devam ediyor. Doğal olarak şuanda bana ulaşan bir tebliğ yok. Görevimin başındayım. Olur da ben ceza alırsam dün yayınladığınız haberdeki kanuna göre göreve devam etmemem söz konusu değil. Ben bir ceza alırsam bu ceza disiplin cezası gibi olacak. Can Çapar’ın belirttiği kanun bizi kapsamıyor.  1 yıl ceza alırsanız göreve devam etmeme durumunuz ortaya çıkar’’dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.