enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3662
EURO
35,0212
ALTIN
2.326,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Haşhaşlar kuraklıktan kozalak bağlamadı.. Rekoltede büyük düşüş

Haşhaşlar kuraklıktan kozalak bağlamadı.. Rekoltede büyük düşüş
25.06.2021
A+
A-

Denizli’de tarım ürünlerinde kuraklığın etkisi kendini hissettirmeye devem ediyor. Denizli’nin Çal ilçesine bağlı mahallelerde yaklaşık 8 bin dönümlük alanda ekimi yapılan haşhaşlar kuraklığın etkisiyle bu yıl kozalak bağlamadı. Tüm olumsuzluklara rağmen çok küçükte olsa kozalak bağlayan kapsüllerin içi boş kaldı.

Çal ilçesine bağlı Belevi Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıldan bu yana haşhaş üretimi yapan Şerafettin Sarı, bu yıl kuraklıktan çok fazla etkilendiklerini söyledi. Kuraklıkla birlikte aşırı ürün kaybının yaşandığı haşhaş tarlalarının aynı zamanda domuz zararlısıyla da karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Sarı, hasadı yapılacak tarlalarda sabaha kadar domuz nöbeti de tuttuklarına belirtti. Yıllardır haşhaş üretimi yaptığını ancak ilk kez bu kadar çok kuraklık zararı yaşadıklarını anlatan Sarı, “Genelde 2 bin 500 TL masraf yapmışsızdır ama içinden çıkan ürün belki bin 500 TL yapmayacak. Kozaklar ufak, içi yok zaten. Kuraklık çiftçiyi çok etkiledi. Eski yıllarda bu alanda 35-40 dolum haşhaş olurdu. Bu yıl kuraklıktan dolayı 10 dolum olmaz. Yarım dönüm alanı topladık çuvalın dibindeyiz hala. Her mahsul hemen hemen aynı” dedi.

Bölgede üretilen sarı, siyah ve beyaz haşhaş geçen yıl kilogramı 12-13 TL’den kapsül ise kilogramı 13 TL’den satılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.