enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3096
EURO
35,1061
ALTIN
2.283,38
BIST
8.891,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Hayata tutunamadı ama başkalarına umut oldu!

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 11 gün süren yaşam mücadelesi kaybeden Mesut Cerit’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Cerit’ten alınan karaciğer ve 2 böbreği Antalya, İzmir ve Denizli’de organ bekleyen hastalara gönderildi.

Hayata tutunamadı ama başkalarına umut oldu!
09.01.2021
A+
A-

29 Aralık’ta evinde rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 56 yaşındaki Mesut Cerit’e yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakımda 11 gün kalan Cerit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 8 Ocak’ta beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından  Mesut Cerit’in ailesiyle organ bağışında bulunması konusunda  görüşüldü. Ailenin onay vermesiyle Aydın ve Denizli’deki ekipler tarafından karaciğer ve 2 böbrek alındı. Alınan organlar Denizli Antalya ve İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk Mesut Cevit’in ailesine baş sağlığı diledi ve  organ bağışı konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Öztürk;  “ Her Bağış Yeni Bir Hayat projesiyle organ bağışı konusundaki duyarlılığımızı ve yaptığımız çalışmalar ortada. Mesut Cevit’in ailesi de organ bağışında bulunarak  örnek bir davranış gösterdi. Burşekilde duyarlı aileleri görmek, acılarını bir kenara bırakarak başka hayatlara umut olmak adına hepimizi mutlu ediyor. Mesut Cerit’ten alınan organlar üç ilimizde organ bekleyen hastalara gönderildi. Tüm vatandaşlarımıza seslenerek onları bir kez daha organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.