enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5893
EURO
34,7427
ALTIN
2.497,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Hayatın insanlarda bıraktığı izler ‘Uzun bir hikaye’ sergisinde

A+
A-

Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesinde görsel sanatlar öğretmeni görev yapan ve eğitim camiasında da 21 yılı geride bırakan ressam Bahar Bilici Öztürk’ün kişisel 3’üncü sergisi, ‘Uzun Bir Hikâye’ ismiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Turhan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılan törenin ardından açıldı.

Denizli’deki sanatsal faaliyetlerden memnuniyetini dile getirerek söz başlayan Bahar Bilici Öztürk kendini tanıttı.

“PANDEMİDE ÇOK RESİM YAPTIK”

“Denizliliyim. Denizli’de yaşıyorum. Ankara Gazi Üniversitesi’nde ilk eğitim serüvenim başladı. Lisans eğitimin ardından Hacettepe’de lisans üstü eğitimimi tamamladı. Şuanda doktora eğitimimi bitirmek üzeriyim.  Burada üçüncü kişisel sergimi açtım. Bunun yanı sıra karma etkinliklere katılıyorum. Denizli’de aktif ve heyecanlı bir grup var. Denizli genç, donanımlı sanatçılarla dolu bir kent. Pandemideki eve kapanma ile daha çok resim yaptık. Evlerimiz atölyelerimiz haline dönüştü. ‘Uzun bir hikaye’nin gelişimi pandemide oldu.”

“KONUYU DIŞARIDA ARAMAMAK LAZIM, KONU SİZİNLE BİRLİKTE”

‘Uzun bir hikaye’ sergisinde 93 tablonun bulunduğunu belirten Bahar Bilici Öztürk, “Oldukça yoğun bir eser sayısından bahsedebiliriz. Ama çerçeve sunum dolayısıyla küçülmeye gittik. İzleyici daha yoğun, doğal ve doğrudan  görüş açısı yakalasın istedik. Sergimiz artografi ve otoetnografi olmak üzere iki çalışma üzerine kuruldu. Otoetnografi sanatta yeni bir terim değil ama yeni yeni kullanılagelmiş bir terim. Bu çalışma sizin öz tarihçenizdir. Kendinizi bildiğinizden itibaren gördüğünüz şeylerdi. Anneannemi resmettim. Kendisi Denizli’nin tanınmış ailelerinden birinin kızıydı. Onu 6 yaşımda gördüğümde bu tablo şekillendi. Bu tabloda renkler küçükken toplamaya çalıştığımız, anneannemin bizim için topladığı eriklerden geliyor. Otoetnografi işte bu; konuyu dışarıda aramamak lazım, konu sizinle birlikte. Sanat eserlerinin özgünlüğü de buradan kaynaklanıyor.” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMDA ŞANSLI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Resmi yönelme hikayesinden bahseden sanatçı;“Çocukluğumda oldukça şanslı olduğumu düşünüyorum. Çocukluğumu çocuklarıma anlattığımda beni şanssız buluyorlar. Ama tam tersi, yaratıcı bireyler sınırlı, az, öz ve nitelikli zaman geçirdiklerini biliyoruz. Çocukluğumuzda biz oyuncaklarımızı kendimiz yapıyorduk. Mekanı oyun alanına kendimiz çeviriyorduk. Yaratıcılıkla zaman içinde deneyerek bir imgeye dönüştürüyorsunuz. Bunları bir de renk ve boya ile birleştirdiğiniz de bu çok güzel bir macera dedim. İlkokulda ben bununla tanıştım. Resim kurslarına gönderilmedik. Ailede sanatçılarımız yoktu. Okulda bize verilen boyalar ve kağıtlar başlayan bir serüven oldu. Benim gittikçe kağıdın çapını büyütmem, ellerimin boya olması, kollarımı sıvamam ve kendimi kaybetmemle şuanki Bahar’ı inşaa ettim.” şeklinde konuştu.

‘Uzun bir hikaye’sergisinin 1 hafta boyunca açık olacağını belirten Bahar Bilici Öztürk tüm sanatseverleri davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.