enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Honaz Belediyesi’nden sulama sorununa sondajlı destek!

Honaz Belediyesi’nden sulama sorununa sondajlı destek!
29.08.2020
A+
A-

Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesi Emir Çayı mevkiinde Honaz Belediyesi tarafından sulama suyu temini için teknik personelin yapmış olduğu etüt çalışmaları neticesinde başlatılan sondaj açma işlemi başarıyla sonuçlandı. Yapılan çalışma ile bölgede özellikle üzüm bağlarının bulunduğu arazilerdeki sulama suyuna katkı sağlanacak. Sondajdan saniyede 35 litre olarak çıkarılan suyla, Kaklık ve Aşağıdağdere mahallelerinin sulama suyu sıkıntısı giderilecek.

Sondaj Tesisinin açılışına Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in daveti ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Cumhuriyet Halk Partisi Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, bölgede arazileri olan çiftçilerin sulama suyu sıkıntılarını gidermek ve destek olmak için sondaj çalışmasına başladıklarını ifade ederek, “ilçemizin geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarıma dayalı. Emir Çayı havzasının suyu arazilerin sulanması için yeterli gelmiyordu. Belediye olarak bu sorunu çözmek için sondaj çalışmalarına başladık ve Allah’ın izniyle arzu ettiğimiz suya kavuştuk. Kaklık ve Aşağıdağdere mahallelerimizde de üzüm bağları ve ayva bahçeleri çoğunlukta. Emir Çayı bölgesinde gerçekleştirdiğimiz bu sondaj çalışması ile yaklaşık 2 bin dönüm arazinin sulanmasına katkıda bulunacağız. Üretim her şeyin başında geliyor. Çiftçilerimize bereketli ürünler diliyorum. Belediye olarak belirlenen ve ihtiyaç tespit edilen farklı yerlerde de sondaj çalışmalarına devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetlilerin eşliğinde sondaj tesisinin açılış kurdelesi kesildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.