enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

İsmail Saymaz’dan Cahit Özkan hakkında çarpıcı açıklamalar:”2011’de Özkan’ın seçim propagandasını Fetullahçılar yaptı”

AK Parti Grup Başkanvekiliği görevinden ‘affını istirham eden’ Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında Gazeteci İsmail Saymaz’dan çarpıcı açıklamalarda geldi. Saymaz, Özkan’ın istifasının istendiği AK Parti MKYK’daki geçtiği iddia edilen konuşmaları tek tek anlattı. Saymaz’ın açıklamalarında dikkat çeken nokta ise 2011 seçimlerde Cahit Özkan’ın seçim propagandasını Fetullahçıların yaptığı yönündeki söylemi oldu.

İsmail Saymaz’dan Cahit Özkan hakkında çarpıcı açıklamalar:”2011’de Özkan’ın seçim propagandasını Fetullahçılar yaptı”
A+
A-

‘Görevinden affını istirham eden’ AK Parti eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan gündemde kalmaya devam ediyor. Özkan’ın istifasını ilk duyuran isimlerden olan Gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk TV’de katıldığı programdaki açıklamaları dikkat çekti.

Saymaz programda Özkan’ın istifa sürecini ve MKYK’da geçtiği iddia edilen konuşmaların detaylarını aktardı.

SAYMAZ’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE;

Cahit Özkan, ‘HDP Kapatılacak’ açıklaması partisi tarafından boşa düşürülmüştü. Partisinin o anki kurumsal görüşü olmayan görüşler deklare edince problem yaratmıştı. Bardağı taşıran son damla son olay oldu. Armağan Çağlayan’ın programına katılan Cahit Özkan, ‘Yüzde 75’le geliyoruz’ dedi. Bu gayri ciddi bir durumdu. Malkoçoğlu böyle söylüyor dediler. Ama asıl konu BAE hakkındaki açıklamaları oldu. Bu olayı sanki Armağan Çağlayan’ın programında değil A Haber’de anlatır gibi anlattı. ‘BAE, Türkiye’nin önünde diz çöktü, teslim oldular. Ben öyle okuyorum’ dedi. AK Parti bu açıklamaya çok kızdı. Ömer Çelik aynı gün çıkarak ‘Görüşlerimizi yansıtmıyor’ dedi. Ben o gün AK Parti’li kaynaklarımdan Cahit Özkan’ın fişinin çekildiğini öğrendim. ‘İstifa et’ diye aranmış. Ama Malkoçoğlu olduğu için direnmiş. Ertesi gün kendisini anlata bilmek Beyaz TV’d programa katılmış. Bana kaynağım yanlış hareket olduğunu söyledi. ‘A Haber’e çıksa olurdu ama Beyaz TV olmaz’ dedi. Bu olayın ardından AK Partili üst düzey yöneticiyi aradım. Bana;’Sözcü tarafından reddedilen bir kişi artık yürüyemez. Artık ayrılmak zorundadır’ dedi. Bana bunu istifadan 3 gün önce söyledi.

Programda MKYK toplantısındaki yapıldığı iddia edilen konuşmalar aktarıldı.

İşte konuşmalar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi yoruyorsun, bizi dinlemiyorsun. Saçma sapan programlara çıkıyorsun. Kendi ikbalini düşünüyorsun. Bunu parti için değil, şahsi ikbalin için yapıyorsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsmet Bey(Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz) ne yapalım?

İsmet Yılmaz: Bir krizimiz var. Bundan sonra Cahit Bey kürsüye çıktığında kendi görüşünü mü partinin görüşünü mü yansıtıyor diye tereddüt oluşur. Biz bunu kaldıramayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yani ne yapalım?

İsmet Yılmaz: İstifasını isteyelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimi öneriyorsunuz?

İsmet Yılmaz: Yılmaz Tunç’u öneriyoruz.

Saymaz, Cahit Özkan’ın istifasını engellemek için Ömer Çelikle ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraflarını koyduğunu bunların koltuğunu terk etmesini enleyemediğini belirtti. Saymaz; “Ben bundan sonra Cahit Özkan’ın yapayalnız kalacağını düşünüyorum. Kendisi milletvekiliği seçiminde bir daha aday olarak gösterilmez. Siyasi kariyerini noktaladı.”dedi.

SAYMAZ’DAN CAHİT ÖZKAN TARİHİ

Ben Cahit Özkan’ı AK Parti Denizli’den milletvekili aday adayı olduğunda duydum. Çok önemli bir seçimdi. Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner Fetullah Gülen ve diğer tarikatları araştırdığı için Ergenekon’da tutuklanmıştı. Tahliye olduktan sonra başsavcılık yapamaz hale gelmişti. Ardından CHP’den milletvekili aday adayı olmuştu. O dönemde Denizli 2. sıraya yerleştirildi. O seçimde Cahit Özkan 4. sıra adayıydı. Bütün seçim kampanyasını ‘Denizli’den bir Ergenekoncu çıkamayacak’ diye yürüttü.

“2011’de Özkan’ın seçim propagandasını Fetullahçılar yaptı”

Cahit Özkan o dönemdeki bütün seçim propagandasının zeminini Fetullahçılar ve tarikatlar yaptı. O dönemdeki iddialara göre bütün propaganda metinlerini onlar dağıttı, tüm çalışmasını onlar yaptılar. Cahit Özkan o seçimde kaybetti. O seçimde Denizli İlhan Cihaner’i meclise, Özkan’ı bürosuna gönderdi. Cahit Özkan o seçimde kazansaydı, İlhan Cihaner cezaevinde kalmaya devam edecekti. Cahit Özkan o günlerde Fetullahçılar adına belki de onların desteğiyle milletvekili olmaya hazırlanan bir kişiydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.