enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İşsizlik Maaşı Şartları Neler? Ne Zaman Yatacak?

İşsizlik Maaşı Şartları Neler? Ne Zaman Yatacak?
27.04.2020
A+
A-

İşsizlik maaşı ne zaman ödenecek? soruları son zamanların gündeminde. İşkur işsizlik ödeneği başvuru ve sorgu ekranları son zamanlarda en çok aranan aramalardan biri. Peki İşsizlik maaşı şartları neler, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? ve İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen her şey Deda Haber’de.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son zamanların en çok merak edilen “İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?” sorusuna yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk konuyla ilgili olarak “Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık.” açıklamasında bulundu.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Koronavirüs nedeniyle işinden ayrılan ve evde kalması gerektiği için işsiz kaldı. Kısa çalışma Ödeneği’nden yararlanamayan vatandaşlar bu sürede ücretsiz izne ayrıldığı için onlara işsizlik maaşı ödenecek. Bu nedenle de işsizlik maaşı başvuruları son zamanların gündemindeki konulardan biri oldu. İşsizlik maaşı başvuru için İŞKUR birimine şahsen giderek ya da www.iskur.gv.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Bakan Selçuk, Nisan ayı işsizlik maaşının yatırıldığını ve bu kapsamda Mayıs ayında da işsizlik maaşı ödemesi yapılacağını dile getirdi. Peki İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Başvuru Şartları Neler?

Nakdi Ücreti Desteği başvuru sistemi geçtiğimiz günlerde açıldı. Bu kapsamda işverenler, ücretsiz izne ayrılan işçilerine dair bildirimi Sosyal Güvenlik Kurumu’na https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden yapabilecek.

İşverenler tarafından yapılan bildirimler baz alınarak, ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı maaş yatırılacak. İşçiye verilen ücretsiz iznin ayı izleyen ayın 3’üne kadar yapılacağını bildiren Bakan Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığını da vurguladı.

İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatırılacak? Ödemeler Ne Zaman?

15 Mart 2020’den sonra işinden ayrılan ve iş akdi fesedilen işçilere işsizlik ödeneğine başvurmuştu. Başvuranlar içinden ödeneğe hak kazanamayan kişilere ise Nakdi Ücret Desteği verileceğini söyleyen Bakan Selçuk, işsizlik ödeneği dışında herhangi bir başvuru yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirterek, “Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödenecek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.