enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4985
EURO
34,8634
ALTIN
2.473,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

İYİ Parti İl Başkanı Akışık, mahallesinde delege seçilememesini değerlendirdi

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, devam eden ilçe kongreleri süreci hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Akışık 7 ilçede kongre sürecini tamamladıklarını belirtti. Akışık toplantıda gelen soru üzerine mahallesinde delege seçilememesini de değerlendirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Akışık, mahallesinde delege seçilememesini değerlendirdi
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Akışık partisinin devam eden kongre süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Akışık toplantıda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

7 İLÇE KONGRESİ TAMAMLANDI

Partinin 7 ilçe kongresini tamamladığını söyleyen İl Başkanı Akışık; “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda Genel Merkezimiz seçim öncesi kongre kararı verdi. Bizler de Genel Merkezimizin açıkladığı takvim doğrultusunda önce ilçelerimizde daha sonra da il merkezimizde gerçekleştireceğimiz kongrelerimizin takvimlerini sizlerle paylaştık. İlk kongremizi 26 Ekim tarihinde Çardak ilçemizde gerçekleştirdik. Bu doğrultuda bugüne kadar 7 ilçemizin kongrelerini tamamladık. İlçe kongrelerimizin sonuncusunu da 4 Aralık tarihinde Merkezefendi ilçemiz ile tamamlamış olacağız. “dedi.

Kongre kararı alınmasını değerlendiren Akışık; “Partimizin kongre kararını almasının en önemli nedeni; 2023 seçimleri öncesinde parti kadrolarının yenilenmesi ve güven tazelemesidir. Özellikle yaklaşan genel seçimler öncesi partimizin verdiği bu karar; seçimleri ne denli önemli kıldığımızın da bir göstergesidir. Bizler genel siyasetin yerel temsilcileri olarak biliyoruz ki; Türkiye, iyi yönetilmiyor. Ak Parti iktidarı, memleketin en önemli meselelerindeki çözümsüzlüğe, her gün bir yenisini ekliyor. İçeride ve dışarıda; ekonomiden sağlığa, tarımdan eğitime kadar iyi yönetilen bir Türkiye hayal değil. Bu amaçla yenilenen ve güven tazeleyen kadrolarımızla Denizli’de ‘İYİ’liğin meşalesini büyüyerek güçlü kılmak için kongrelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. “ diye konuştu.

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Kongre sürecini anlatan Akışık; “13. Olağan ilçe kongrelerimizin genel mesajını ‘Birlikte daha güçlüyüz’ olarak veriyoruz. Çünkü İYİ Parti makam ve mevkilerin değil, görev ve sorumlulukların partisidir. Biz de Denizli İl Teşkilatı olarak bu doğrultuda el ele vererek kardeşçe kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimizde fıtratımız küskün partililer ortaya çıkarmak, gruplaşmak asla değildir. Bizim literatürümüz insan kazanmaktır. Elbette gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizde bir bayrak değişimleri de söz konusu olacak, yeni arkadaşlarımız gelecek, yeni görevler alacaklar. Ancak listede olsun olmasın, seçilsin seçilemesin her İYİ Partili kardeşimiz kendi şehri, kendi ülkesi için sorumluluklarının devam ettiğinin bilincinde ve öyle olmaya da devam edecek. “dedi.

Partinin kongre sürecinden güçlenerek çıkacağını ifade eden Akışık; “Gayret, özveri, hep birlikte kol kola girerek her türlü baskıya, her türlü dayatmaya, her türlü zorlanmaya, her türlü iftiraya maruz kalarak İYİ Parti’nin meşalesini; Denizlimizde ilk günkü heyecanla yaktığımız gibi bu günlere kadar 5 yıldır taşıdık. Tabi partilerde görev değişimleri kaçınılmazdır. Partiler sürekli olarak bir tık üstü hedefleyerek yönetim kurulu oluştururlar. Ve hiçbir zaman ben bugün bu görevi alayım küçülteyim mantığıyla particilik yapılmaz. Bu anlamda yenilenen ya da güven kazanan kadrolarımızın kendi bölgelerinde İYİ’liğin gücünü daha yükseklere taşıyacağına duyduğum inanç tam. Çardak, Çameli, Honaz, Serinhisar, Tavas, Kale, ve Bekilli olmak üzere toplam 7 ilçemizde kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz. “şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akışık, ‘Mahallenizde delege seçilememenizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun’u disipline sevk ettiğiniz iddiaları doğru mu?’ sorularına yanıt verdi.

“MAKAM VE GÜÇ KAYBETME KORKUSU OLANLAR DELEGELİĞE ADAY OLMAZ”

Akışık; “İkinci sorudan başlamak isterim. İl başkanı ve il yönetimi olarak disipline sevk etme yetkimiz yok. Kişiler bize dilekçelerini iletirler ve biz süreci işletiriz. Kaldı ki, disipline verilme süreci gerçekleşmedi. Kendim mahallem Karaman’dan delege seçilmediğime yönelik haberler çıktı. Bizler ilk gün kurulan İYİ Parti değiliz, artık büyüyoruz. Büyüme sancıları ile birlikte kurumsallaşıyoruz. Kurumsallaşmak için temsil makamındaki arkadaşların demokrasiyi içselleştirmesi gerekiyor. Bu anlamda ben doğal delegeyim.  Demokrasiyi içselleştirmek için ego sahibi bir başkan olmadığım için delege adayı oldum. Ben il başkanlığıma aday olduğumda bir oy alsam da adayım demiştim. Ben demokrasiyi ve adaleti yüksek sesle dile getiriyorum. Delege seçimleri genelde böyle olur. Küçük küçük kağıtlarda anahtar listeler dolaşır. Ben buraya ismimi yazdırmadım. Makam ve gücü kaybetme korkusu olanlar zaten gidip delegeliğe başvurmaz. Ben demokrasi işlesin diye bunu yaptım. Benim kazanıp kazanmamam önemli değil. İyiki de koymuşum. Bu diğerlerine örnek olmalı. İlgili haberde eski rakibim Hasan Akgün’ün alfebetik sıra ile seçildiği diğer türlü seçilemeyeceği söylenmiş. Tutanakları sizlerle paylaşabilirim. Selçukbey mahallesinde 18 aday çıkacaktı ve Hasan Akgün 15 oy aldı. Onunla beraber 15 oy alanlar vardı ama 14 oy alan bile delege seçildi. Burada yanlışlık var.”dedi.

“YASİN ÖZTÜRK’E KARŞI BİR DURUMUMUZ OLAMAZ”

‘Şuanda il başkanlığına Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu ve Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce’nin aday olduğu konuşuluyor. Siz daha önce bu grup ile birlikte hareket ediyordunuz. Şimdi eski il başkanı Hasan Akgün ile gruba karşı ittifak mı yapıyorsunuz. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e karşı bir grup oldunuz mu? Partide iç çekişme mi var?’ sorusuna Akışık; “Partilerde iç çekişme olur. Olmaması anormal olur. Herkes aday olabilir. Hasan Akgün ile  değil kimseyle ittifak halinde değilim. Yasin Öztürk bizim vekilimizdir. Ona karşı bir durumumuz olamaz. Biz onu vekil yapan arkadaşlarıyız. Gece gündüz koşturarak çalıştık. Asla karşı bir durum olamaz.  Çok çalışkan vekilimiz. Ona yapılan yanlışta her zaman arkasında durdum ve dururuz.” diye cevap verdi.

“İL BAŞKANI OLARAK DEVAM EDİYORUM”

‘İl başkanlığına veya milletvekilliğine aday mısınız?’ sorusuna; “Şu süreçte il başkanı olarak görevime devam ediyorum. Siyasette geceden üye olarak yatıyorsunuz il başkanı oluyorsunuz, il başkanı olarak yatıyorsunuz üye oluyorsunuz. Siyasette 24 saat uzun bir süre. İl başkanıyım ve öyle devam ediyorum. Bu şekilde de devam edecek.” Dedi.

İLÇE KONGRELERİ TAKVİMİ

Babadağ              10 Kasım 2022                  14:00 – 17:00 (Belediye Sarayı)

Acıpayam           12 Kasım 2022                 11:30 – 17:00 (Talip Özkan Kongre Salonu)

Çal                        12 Kasım 2022                  13:00 – 17:00 (İlçe Binası)

Sarayköy             12 Kasım 2022                 12:00 – 17:00 (İlçe Binası)

Beyağaç              12 Kasım 2022                 15:00 – 17:00 (Beyağaç Düğün Salonu)

Buldan                 13 Kasım 2022                  13:00 – 17:00 (İlçe Binası)

Güney                  14 Kasım 2022                 11:00 – 17:00 (İlçe Binası)

Bozkurt               14 Kasım 2022                  13:00 – 17:00 (Belediye Yemekhanesi Sosyal Tesisleri)

Baklan                 20 Kasım 2022                  13:00 – 17:00 (İlçe Binası)

Çivril                     26 Kasım 2022                  11:00 – 17:00 (Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu)

Pamukkale          27 Kasım 2022                  10:00 – 17:00 (Çatalçeşme Oda Tiyatrosu)

Merkezefendi     04 Aralık 2022                  13:00 – 17:00

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.