enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İYİ Parti’li Uzman Doktor Kaynar koronavirüs ile mücadele yöntemini sert dille eleştirdi

İYİ Parti’li Uzman Doktor Kaynar koronavirüs ile mücadele yöntemini sert dille eleştirdi
A+
A-

İYİ Parti Denizli Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Kaynar yaptığı yazılı açıklamasında örnekler vererek ilerledi. Kaynar; Semptomu olmayan Covid li hastalarının,yada hiçbir şekilde aciliyet gerektirmeyen müdahale gerektirmeyen hastaların 112 acil müdahale ambulansı ile taşınmasından kaynaklı yaşanmış yada yaşanması muhtemel,telafisi olmayan sorunlar yaşanmaktadır” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Şöyle ki;

Covid hastalarının 112 Acil çağrı merkezlerini arayarak ( sadece nakil için bile 112 telefon hattını uzun sürede meşgul etmesinden kaynaklı,trafik kazası gibi kalp krizi gibi acilen kendilerine ulaşılması gerek hastalara çok geç ulaşılması sonucu bu acil hastalar mağdur olmaktadır.

Bu nedenle Covid_19 hastalarının il merkezinde ve ilçelerde 112 ambulanslarla kesinlikle taşınmaması gerekmektedir.

Çözüm olarak;

  •  112 Acil çağrı merkezinin dışında örneğin; Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı birimi ayrı bir telefon hattı kurmalı ve 112 Acil çağrı merkezinden bağımsız bir Covidli hasta nakil sistemi oluşturulmalıdır.
  • Semptomu ve Acil müdahalesi gerekli olmayan tüm Covid vakaları için her hastane kendi içinde bir araç ve personel ile bu transfer işlemini gerçekleştirmelidir.
  • Evde bakım hizmeti mevcut olan yerel yönetimler araç ve ekiplerini bu transfer için görevlendirmelidir.

Diğer taraftan, özverili ve savaşçı sağlık ordumuzun moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutmak için yeni uygulamalar ortaya konmalıdır. Sağlık çalışanlarının araçlarından belediye otoparklarında ücret alınmaması buna küçük bir örnektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.