enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4856
EURO
34,9497
ALTIN
2.435,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

İzole olması gereken hastalar, yurtlarda kalacak

İzole olması gereken hastalar, yurtlarda kalacak
13.04.2020
A+
A-

Denizli İl Pandemi Kurulu Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda korona virüs ile mücadele konusunda bir dizi önemli karar alındı. Pandemi ile mücadele kapsamında alınan kararlardan en önemlisi ise yatış gerektirmeyen ama evlerinde izole olması uygun görülmeyen hastaların takiplerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK’ya bağlı öğrenci yurtlarında yapılacak olması. Böylelikle karantina işlemleri daha sağlıklı şekilde sürdürülebilecek.

Kurul’un diğer kararları ise bu karantina sürecinin işleyişi ile ilgili oldu. Hastaların hastanelerden yurtlara transferinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesine ve bu transferler sırasında her hastaya 1 sağlık personelinin refakat etmesi için görevlendirmesine karar verildi. Transferler sırasında diğer sağlık önlemleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak. Ayrıca yurtlarda kalan kişilerin yemek ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük olarak yurtlara teslim edilecek.

Kurul ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yeterli sayıda temizlik ve güvenlik personeli görevlendirmesinin yapılmasına, bu personellere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı veya Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi tarafından eğitim verilmesine, Pamukkale Üniversitesi Merkez Laboratuvarı tarafından numune sonuçlarının 24 saati geçmeyecek şekilde sonuçlandırılması hususunda gerekli tedbirlerin alınmasına da karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.