enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Kabine toplantısı ertelenince Hamam, Sauna, Spa ve Kaplıca işletmecilerinin açılma hayalleri suya düştü!

Kabine toplantısı ertelenince Hamam, Sauna, Spa ve Kaplıca işletmecilerinin açılma hayalleri suya düştü!
11.06.2021
A+
A-

Milyonlarca kişinin takip ettiği Koronavirüs salgınında son durumun görüşüleceği kabine toplantısında bir kez daha tarih değişikliğine gidildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek. İki haftada bir gerçekleştirilen ve Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Kabine toplantısının tarihi de zirve nedeniyle önce öne çekildi, ardından ileri bir tarihe ertelendi. Kabine toplantısında kademeli normalleşme adımları kapsamında hizmet vermesine izin verilmeyen hamam, sauna, spa ve kaplıca işletmecileri olumlu bir gelişme bekliyordu.

Sektör esnafı hayal kırıklığı yaşadı

1 Haziran itibari ile başlayan kademeli normalleşme dönemi kararları içerisinde Hamam, Sauna, Spa ve Kaplıca işletmelerinin kapalı kalmasına karar verilmiş, bu karara hamam, sauna ve spacılardan büyük tepki gelmişti. Tepkilerini meydanlara çıkarak dile getirmeye çalışan sektör sahipleri ve çalışanları 10 Haziran’da düzenlenmesi beklenen kabine toplantısında kendilerini de sevindiren kararın çıkmasını bekliyordu. Ancak kabine toplantısının dün itibari ile ileri bir tarihe ertelenmesi sonrası sektör çalışanları bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.

21 Haziran’a kadar bekleyecekler

21 Haziran 2021 tarihine ertelenen kabine toplantısına kadar karar çıkmasını beklemek zorunda kalan hamam, sauna, spa ve kaplıca işletmecileri durumdan memnuniyetsizliğini diler getirereki kendi sektörlerinin de kısıtlama kapsamından bir an önce çıkarılmak istiyor. 15 ayı aşklın süredir kapalı bulunan sektör esnafı, ekonomik olarak dar boğaza girdiklerini ifade ederek, kabine toplantısının ertelenmesi nedeniyle toplantıdan gelecek olumlu haberi beklemeye 21 Haziran 2021’e kadar devam etmek zorunda kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.