enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Kale ilçesinin doğalgazla buluşma tarihi açıklandı.. Çal’daki çalışmalar ne durumda?

Enerya, Denizli’de 300 bininci aboneye ulaşması üzerine gerçekleştirilen toplantıda Gazeteci Ahmet Deda ‘Çal ne zaman doğalgaz ile buluşacak?’ sorusunu yöneltti. Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman soruya ;“Çal programımızda yer alıyor” sözleri ile cevap verdi. Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Ahmet Deda’ya çalışmaları beraber yürütme ve hızlandırma sözü verdi. Genel Müdür Kahraman, ayrıca Kale ilçesinin 2022 yılında doğalgaz ile buluaşacağının müjdesini verdi.

Kale ilçesinin doğalgazla buluşma tarihi açıklandı.. Çal’daki çalışmalar ne durumda?
15.10.2021
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve Ahlatcı Holding Genel Müdürü  Kasım Kahraman’ın katılımıyla Enerya, Denizli’de 300 bininci aboneye ulaşmasının lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Gazeteci Ahmet Deda’nın memleketi Çal’a ne zaman doğal gaz geleceğini sorması üzerine söz alan Ahlatcı Holding Genel Müdürü  Kasım Kahraman, Türkiye’deki doğalgaz yatırımlarını anlatarak cevap verdi. Kahraman;“2004 yılına kadar Türkiye’de 5 şehirde doğal vardı. 2004 yılında piyasanın özelleştirilmesi ile 2006 yılında Denizli’ye doğalgaz geldi. İnsanlarımız doğalgazın avantajlarını görünce talepler başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Batıda ne varsa doğuda o olacak’ talebiyle çalışmalar tüm Türkiye’de sürüyor. Bakanlık nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerde elektrik abonelerinin yüzde 60’ndan talep gelmesi halinde doğalgaz yatırımı kapsamına alınmasını istedi. Daha sonra nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz götürülmesi kararı alındı. Önemli ölçüde bu yatırım tamamlandı.

Denizli’deki doğalgaz yatırımlarından bahseden ;“Bakanımız Denizli’nin en uzak ilçelerinden Çameli’ndeki doğalgaz talebine ‘tamam’ diyerek söz vermişti. Ne kadar zor olursa olsun verilen sözleri biz üzerimize alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Henüz bir tarih yok. Denizli’de öncelikleri, hatta yakın olan ilçeleri göz önüne alarak bir programlama yaptık. Buradan müjde vermek isterim 2022 yılında Kale doğalgaz ile buluşacak. Çal ilçemizde çalışmalarımız sürüyor. Çal’ın programımızın içerisinde olduğunu bilmenizi isteriz.”dedi.

Toplantının sonunda Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çal’ın doğalgaz ile buluşturulması noktasında Gazeteci Ahmet Deda’ya ortak çalışma teklif ederek işleyişi hızlandırma teklifinde bulundu. İkili çalışmaların hızlanması noktasında görüş birliğine vardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.