enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Antik kentte hayvanlarını otlatan çobandan ilginç açıklama

Antik kentte hayvanlarını otlatan çobandan ilginç açıklama
06.05.2020
A+
A-

Denizli’nin Kale ilçesinde yüzlerce yıllık geçmişi bulunan Tabea Antik Kenti’nde koyunlar ve keçiler otluyor. Tarihi eserlerin arasında otlatan çoban, Süleyman Yıldız “Hayvan tarihi eser yemez, biz buranın bir nevi bekçiliğini yapıyoruz” diyerek olaya farklı bir yorum getirdi.

Kale ilçesinde bulunan Tabae Antik Kenti binlerce yıldır taşıdığı tarihin izlerinin yanında son günlerde içinde ve çevresinde otlayan koyunlar ve keçilerle gündeme gelmeye başladı. Tarihi kalıntıların arasında koyunların otladığını görenler şaşkınlıkları gizleyemezken, çoban Yıldız, ören yerlerinden hayvan otlatmalarına yasak denildiğini ama kendilerinin tarihi yapılara zarar vermediklerini kaydetti. Yıldız, “Bizim burada faydamız var. Tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazıya karşı bizim faydamız var. Bizim hayvan bir ot yer, tarihi eser yemez. Bir nevi buranın bekçiliğini yapıyoruz. Bizim olduğumuzu görünce tarihi eser kaçakçılığı ya da kaza yapmaktan kaçınıyorlar” dedi.

Tabea Antik Kenti Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilmekte, doğal kayalar oyularak tek odalar halinde inşa edilmiş evler, gümüş ve bronz olarak isme bastırılmış sikkelerin bulunduğu antik kent bir çok uygarlığın izini taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.