enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

‘Karantinanın Getirdikleri’ Sergisi açıldı

Pandemi sürecinde atık malzemelerden eserler üreten Suzan Işık, eserlerini Denizli Otizm Derneği’ne bağışladı. 15 Nisan’da açılan ve büyük ilgi gören Karantinanın Getirdikleri Sergisi 17 Nisan’a kadar Teras Park’ta ziyaret edilebilecek. Nisan ayında otizm için geri dönüştürerek farkındalık yaratmaktan mutluluk duyduğunu belirten Işık, sergiye katılan otizm dostlarına teşekkür etti.

‘Karantinanın Getirdikleri’ Sergisi açıldı
A+
A-

Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Milli Eğitim’de ve dershanelerde uzun yıllar öğretmenlik ve rehberlik yapan Suzan Işık, emekli olduktan sonra Pamukkale Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nü tamamladı. Nisan ayının otizm farkındalık ayı olduğunu hatırlatan Işık, otizmin insan çeşitliliğinin bir parçası olarak görülmesi gerektiğini ve ihtiyaç duydukları desteklerin otizmlilere sunulması konusunda bütün topluma sorumluluk düştüğünü ifade etti. Bu sorumluluk duygusunun kendisini de harekete geçirdiğini vurguladı.

Sergilenen eserlerin her biri eşsiz…

Yeğenine ait Massive Denizli Rekart’da bulunan kullanım dışı duvar kağıdı kataloglarını değerlendirme fikrinden yola çıktığını belirten Işık, daha önce katıldığı ahşap boyama kurslarının da kendisine ilham verdiğini söyledi.  Duvar kağıdı kataloglarının yanı sıra doğrama atölyelerinden edindiği sunta, pano vb. atıkları, parke atıkları, ahşap süsleme ürünleri, deniz kabukları gibi pek çok atık malzemeye yeniden hayat vermenin heyecan verici bir süreç olduğunu belirten Işık, Teraspark AVM zemin kattaki serginin 17 Nisan günü saat 22:00’ye kadar devam edeceğini belirtti.

Amerika verilerine göre her 44 çocuktan birinin otizmli olduğunu belirten Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, dernek olarak otistiklerin insan hak ve onuruna uygun bir hayat sürmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. “Otizm Farkındalık ayı olan Nisan ayında Denizli Otizm Derneği’ne destek olmak amacıyla sergi açan Suzan Işık hocamıza ve sergi için yer sağlayan Denizli Teraspark yönetimine çok teşekkür ederiz. Otistiklerin yaşadıkları sorunların çözümü toplumun birlikte hareket etmesi gerekiyor’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.