enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de çözüm önerilerini açıkladı.. Programını yarıda kesmek zorunda kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de kaanat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluştu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle toplantıya geç başlayan Kılıçdaroğlu, konunu Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirterek Denizli’deki kalan programlarını iptal ettiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu toplantıda, iktidara gelmeleri halinde getirecekleri çözümleri madde madde açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de çözüm önerilerini açıkladı.. Programını yarıda kesmek zorunda kaldı
24.02.2022
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi programa katılmak için Denizli’ye geldi. Sabah saatlerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP lideri Merkezefendi Kongre Merkezi’nde kaanat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluştu. Kılıçdaroğlu,  Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekat nedeniyle Denizli’de günün geri kalanında gerçekleştireceği programları iptal etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaanat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri toplantısında konuşması şu şekilde;

“TÜRKİYE, UKRAYNA’DAKİ GELİŞMELERDEN ETKİLENECEK”

Toplantıya biraz geç katıldım. Özür dilerim. Ama olağanüstü gelişmeler var.  Bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım. Tarihin bana yüklediği böyle bir zorunluluk var. İttifakı oluşturduğumuz,  Türkiye’nin geleceği için kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım. Ukrayna’daki Avrupa’daki gelişmeler, Rusya ile batı arasındaki bağlantılar, güvensiz ortam ve her şeyden öte Türkiye’nin de bu ortamdan olumsuz etkileneceğini bildiğimiz için bu görüşmeleri yapmak zorundaydım.

MECLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Avrupa’nın göbeğinde nükleer güce sahip olan bir devletin bir başka ülkeye bir şekilde silahlı kuvvetlerini sokmuş olması ve dünyanın bunu seyretmesi hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir durumdur. Rusya ile olan ilişkilerimiz ekonomide, turizmde, doğalgazda.  Bir ülkeye bağlı olmamızın getireceği faturayı hepimizin bilmesi lazım. 2019 yılından beri hükümeti uyarıyorum. Bir ülkeye bu kadar bağlı kalamazsınız. Bir ülkenin ekonomisini bir başka ülkeye bu kadar bağlı kılamazsınız. Şimdi Türkiye ne yapacak? Gelişmeler nedeniyle güvenlik zirvesi toplanıyor. Bu nedenle Denizli’de kalan programlarımı iptal etmek zorunda kaldım. Denizli’den de seslenmek istiyorum. Güvenlik sebepleri nedeniyle TBMM’yi acilen toplayın. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldi ki turist, doğalgaz göndermediği zaman perişan oluyoruz. Rusya ve Ukrayna en çok buğday ithal ettiğimiz ülkeler. Buğday alamazsak ne olacak? Bir ülke başka ülkelere bu kadar bağımlı olabilir mi? Bir ülke enerji alanın başka ülkeye yüzde 60 bağımlı olabilir mi? Söylerken içim acıyor. Ben bunları 2019’dan beri söylüyorum.  Nükleer santralle beraber bu rakam daha da büyüyecek. Dünyanın en pahalı elektriğini alacağız. Bizim sanayicimiz nasıl rekabet edecek.

MONTRÖ VURGUSU

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Montrö Anlaşması’na sadık kalması lazım. Birilerinin telkini ile Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her bir yanlış adımın bize faturası ağır olur. Suriye’de 33 askerimiz şehit edildi. Herhangi bir olumsuz adımın Suriye’de bize yükleyeceği faturayı da hepinizin dikkatine sunuyorum. Güzel bir ülkede beraber yaşamak varken, bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak varken böyle Türkiye bunu hak ediyor mu? Sanayicisi, esnafı, işçisi, memuru memnun değil.

DENİZLİ’YE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

Size dertleri anlatmayacağım. Denizli’yi sizler iyi biliyorsunuz. Onun için sizlere çözümleri anlatacağım. Türkiye nasıl düzlüğe çıkar. Denizli kendi iç dinamikleri ile büyüyen bir kentimiz. 140’ın üzerinde ihracat yapan bir kentimiz. Tarımı, sanayi, turizmi her şeyi mükemmel.  Köklü bir derin bir var. O tarihin öngördüğü turizm var mı? Hayır. Onun için açık ve net söylüyorum kentte turizmin hareketlenmesi için turizmin ne olduğunu bilen bir belediye başkanı olması lazım. İnşallah o günlerde gelecek. Denizli turizm alanında büyüyecek. Denizli’yi bütün dünyaya anlatmamız lazım. Anadolu’nun 500 büyük firması belirlendi. Denizli’de 23 firma bu listede. Sanayici İbrahim Şenel o toplantıda konuşma yapıyor. Diyor ki;“Bu coğrafya endüstri devrimini kaçırdı. Şuanda müthiş bir teknolojijk devinim söz konusu. Bir oyun şirketinin 60 milyar dolara alınması. Geleceğin nereye gittiği açısından çok mühim. Denizli’deki firmalarımızın bu dünyada doğru konumlanması lazım.” Bu sanayici arkadaşımız gerçeği görüyor. Biz buna yüksek yetenek inşası diyoruz. Bir toplumu ileriye taşıyan toplumun yüzde ikisidir. Biz buna yüksek yetenek inşaası diyoruz. Türk kökenli 2 arkadaş aşı icat edip milyarlarca dolar Almanya’ya kazandırdı. Bugün Amerika ile Çin arasındaki kavganın temelinde yüksek yetenek inşası var. Bizim gençlerimiz bugün soluğu yurtdışında alıyor. Bu tablo düzeltilmezse teknoloji devrimini kaçıracağız. Siyaset kurumu bunun farkında değil. Dünyayı okuyamıyor. Sanayici kısmen farkında ama yeteri kadar işlenmiyor.

MADDE MADDE YAPACAKLARINI ANLATTI

Bugün sanayici her şeyini planlar. Bütçesini, istihdamını planlar. Plan çok önemlidir. Ama bugün Türkiye’de Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı. Kaçımız farkındayız. Ekonominin temelinde sınırsız ihtiyaçlara, sınırlı kaynaklarla cevap vermek yatar. Bunun için planlama yapılmalı en verimli şekilde ihtiyaçlara cevap verilmelidir. Planlamada en zeki, en liyakatlı insanlar görev yapar. İş ehline teslim edilmelidir. Bu olursa hangi parti iktidara gelirse gelsin sağlam kadro ile çalışır. İktidara gelirsek ilk yapacağım hamle Stratejik Planlama Teşkilatı’nı kurmaktır. Kim o işi yapıyorsa kadroyu oluşturacağız. Şuanda devletin rakamlarını bilmiyoruz. Bu rakamları inceleyeceğiz. Karar vereceğiz. İkincisi devlette düşündüğünüzden daha fazla israf var. İsrafı önleyeceğiz. Siyasetçi olarak örnek olacaksınız. Temel bazı şeyleri yasaklayacaksınız. İsrafı önlerseniz vatandaşla siyaset kurumu arasında güven oluşturursunuz. Üçüncüsü bir insan sorunu çözmek istiyorsa sorunu yaşayan insanlarla konuşmalıdır. Rahmetli Ecevit Ekonomik Sosyal Konseyi kurmuştu. Bu anayasal kurum haline gelmişti. 3 Ayda bir toplanıyordu. Sanayici, esnaf burada dertlerini anlatıyordu. En son 2009’da toplandı. Onun için biz rakamları toplayıp Ekonomik Sosyal Konseyi toplayacağız. Sorun bu çözelim diyeceğiz. Bir ülkenin namusu parasıdır. Türk Lirası’nı korumazsanız, değeri kalmaz. Bunun içinde Merkez Bankası’nın bağımsız olması lazım. Güvensizlik var. Bunu yaratan da siyasettir. Dördüncü yapacağımız iş Merkez Bankası’nı bağımsız kılmaktır. Beşinci Kamu ihale yasası konusu. Ben devletin bürokratlarına çağrı yaptım. Hiçbir kanunsuz yazının altına imza atmayın dedim. Denizli’den bir kez daha çağrı yapıyorum. Bürokratlara, hakim savcılara yapıyorum. Devletin dini adaletse hakimin savcının adalet peşinde koşması lazım. Siyasinin arkasında koşmamalı. Devlette liyakatı sağlarsanız bunların tamamı olur. Kamu İhale Yasası’nın birilerine kaynak aktarmak için kullanılmasını engelleyeceğiz ve değiştireceğiz. Altıncı çözüm kesin hesap komisyonu. Bu komisyonu kuracağız. Kesin hesap kanunu bütçe ile beraber gelir. Geçen yıl ödenen vergilerin nelere harcandığını gösterir.  Bütçe kanunu geleceği belirler. Kesin hesap kanunu paraların nereye harcandığını gösterir. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı Ana Muhalefetten olacak. İktidar hesap verecek. O zaman bürokrasi de hata yapamaz. Devlette liyakat ve adaleti sağlayacak. Partizanlığı devletin içinden çıkaracağız. Sanayide teşvik politikasını gözden geçirmemiz lazım. Katma değer üretir hale gelmemiz lazım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.