enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4927
EURO
34,7537
ALTIN
2.484,51
BIST
9.486,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Korona virüs esaretinde 23 Nisan coşkusu

Korona virüs esaretinde 23 Nisan coşkusu
24.04.2020
A+
A-

Denizli’de korona karantinasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Hollanda’dan getirilen 344 Türk vatandaşı korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinada kaldıkları Denizli’deki yurt binasında 23 Nisan coşkusunu marşlar söyleyerek gösterdi. Yurt binasında görevliler ise koruyucu tulum ve maskeler ile bahçeye çıkarak erik dalı oynayarak 23 Nisan sevinci yaşadı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Hollanda’da kalan 344 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı tarafından dün Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 14 gün karantinada kalacakları KYK’ya ait Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu’na getirildi. Dün geceden bu yanan yurtta karantinada olan Türk kafilesi bu gece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile gerçekleştirilen etkinlikte 23 Nisan’ın yüzüncü yıl coşkusunu doyasıya yaşadı.

COŞKUYLA İSTİKLAL MARŞI

İstiklal Marşı okunarak başlayan etkinlik ardından marşlar eşliğinde devam etti. Kafile üyelerinin büyük çoğunluğu pencerelerden coşkuya eşlik etti. Bahçeye çıkan yurt görevlilerin bazıları ise çalınan erik dalı şarkısında oynadılar. Yaklaşık yarım saat süren kutlama etkinliği doktorların ateş ölçümü yapacakları yönündeki anons ile sona erdi.

Öte yandan, etkinliğin gerçekleştirildiği Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu’nun Müdürü Adil Yapar ise “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 100. yılı nedeniyle, Cevat Akşit Yurdu’muzda kalan bütün misafirlerimizle İstiklal Marşı’mızı okuduk. Burada Covid-19 nedeniyle, Hollanda’dan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu misafirlerimizin iyi vakit geçirmeleri için bu tür etkinlikleri yapıyoruz, sosyalizasyon, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak. Bu vesileyle Türkiye’mizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlarım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.