enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5346
EURO
34,9863
ALTIN
2.440,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Kurtuluş Savaşı’nda Çivrilli iki gencin hikayesi kısa film oldu!

Kurtuluş Savaşı’nda Çivrilli iki gencin hikayesi kısa film oldu!

Denizli Merkezefendi Hilmi Özcan Anadolu Lisesi öğrencileri Kurtuluş Savaşı döneminde yöre halkı tarafından anlatılagelen iki gencin hikayesini kısa film olarak çekti. Öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte tasarladığı ve oyuncu olarak yer aldığı film büyük beğeni topladı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Hilmi Özcan Anadaolu Lisesi öğrencileri, 1. Dünya Savaşı sonrası, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunan işgali’ne karşı Denizli’nin Çivril İlçesi, Akdağ eteklerinde yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu alan bir kısa film çekti.

ÇİVRİLLİ İKİ GENCİN GERÇEK HİKAYESİ

Denizli’nin Çivril ilçesi Akdağ’ın eteklerindeki köylerde yaşanmış, günümüze kadar yöre halkında sözlü olarak yaşatılmış iki gencin hikayesini ele alan filmde, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri oyunculuklarını sergiledi. Filmin yapılışında Lise öğrencileri, Halil Ömer Aydoğan, Zafer Kaha, Semih Öğüt, Selime Nur Üründül, Mustafa Özaydın, Tahsin Bulut, Hatem Gezer, Hatice Uzelli, Sıla Gürcan ve Danışman Görsel Sanatlar öğretmeni Gökhan Altındağ büyük çaba sarf etti. Öğrencilerin hazırladığı film, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Danışman Görsel Sanatlar öğretmeni Gökhan Altındağ öğrencileri ile gerçekleştirdikleri film projesi ile ilgili ‘Öğrencilerimi böyle bir etkinlik içerisinde görmek bir öğretmenin en çok isteyeceği şeydir. Çok güzel bir çalışma oldu’ ifadelerini kullandı.

İşte o film: [ilgiliVideo icerik_id2=”115093″]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.