enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5577
EURO
34,8433
ALTIN
2.430,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi başkan adayı Zeki Altıntaş yönetimini tanıttı!

Hafta sonu yapılacak olan Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin genel kurul seçimlerinde aday olan Zeki Altıntaş ve yönetimi Denizli Gazeteciler Cemiyetinde, adaylıkları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi başkan adayı Zeki Altıntaş yönetimini tanıttı!
08.02.2022
A+
A-

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin 12-13 Şubat’ta gerçekleştirilecek genel kurul seçimlerinde aday olan Zeki Altıntaş ve yönetimi Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda adaylıkları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

Toplanma sebebimiz 14. dönem Makina Mühendisleri Odası Denizli şubesi yönetim kurulu seçimlerinde aday 14 kişinin basın aracılığla tanıtılması ve yapacaklarımızın duyurulmasıdır.

Mühendis demek, üretim katmadeğer demektir. Ülkenin kalkınması, refah içinde yaşaması demektir. Ekonomik güç demektir. Bu değerli meslek grubumuz olarak bizler halkın konforlu yaşaması için birlikte çağdaş bir kent yaşamı sürdürmek için çalışacağız. Meslektaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için mesleğin saygınlığını arttırıp iş kaygısı olmadan alttan gelenlere örnek olacak bir çalışma azim ve gayretinde olacağız. Odamıza bu güne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Şimdi arkadaşlarımla beraber bizim çalışmamızın pardon çıkışımızın nedeni ve grubumuzun kimlerden oluştuğunu göreceksiniz. Neden bu yola çıktık. Öncelikle bunun bir cevabını sizlere vermek istiyorum.

Yola çıkmadan önce meslektaşlarımız bize hep oda çalışmalarının eksiklerinden yönetimdeki meslektaşlarımızı tanımadıklarını, aday olanların geçmişte görev aldıklarını ve yeniden aday olmalarına rağmen üyelere adaylığını ve yapacaklarını anlatmadığından, ne telefon ne sosyal medya ne de yüz yüze olarak hiç görüşmediklerinden bahsettiler.

Üyeler ne odada toplanıyoruz ne de telefonla aranıyoruz. Sorunlarımızın bizlere neler olduğu sorulmuyor, söylesek de karşılık bulmuyor gi,bi bir çok sebeple oda yönetiminde hoşnut olmadıklarını söylediler. Aynı sorunların benzerlerini Aydın, Uşak, Muğla il ve ilçe temsilciliklerinde üye olan arkadaşlarımıza da sorduk. Onlardan da aynı cevabı aldık. Temsilciliklerdeki bu üyeler eskiden yönetim kuruluna girecek olan arkadaşların seçimle belirlendiklerini sonradan bu işin bu şekilde yapılmayıp sadece atama yoluyla yapıldığını bize söylediler. Bu da temscilciliklerde bu işi yapan arkadaşlarımızın hoşuna gitmeyen bir pozisyon oldu. Kendi çalıp kendi oynuyor diyenler bile oldu. Bunun da açıkcası bir değişim olduğunu olması gerektiğini bize açıkca söylemeye başladılar.

Sonuçta odasından kopuk, küskün, odasına gitmek istemeyen üyenin sorunlarını çözmeye çalışmayan, sorunları yok sayan bir oda haline geldik. Üzgünüm ama bu hale geldik. Bu kadar şikayetten sonra üyelerimizden ‘Bu oda hepimizin, güçlü ve örgütlü olursa biz de güçlü oluruz’ düşüncesinde olan arkadaşlarımızla yola çıktık.

Yolumuz ne olacak? sorusunun bir cevabı olarak bu memleket mutlaka modern, medeni ve yeni olacaktır. Bu bizim için hayat davasıdır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldur. Bütün arkadaşlarımız bu yolu benimsemiş arkadaşlardır.

Seçilirsek ne olacak?

Tüm üyelere eşit davranacağız. Siyasi görüşü hayat tarzı ne olursa olsun tüm üyeleri kucaklayacağız. Küskünlerle barışacağız. Üyelerin derdine derman olacak çalışmaları yapacağız. Kavga etmeye, ayrıştırmaya değil, birleştirmeye odamızın çalışmalarını geliştirip büyütmeye, üyelerimize halkımıza hizmetkar olmaya talibiz. Tüm resmi kuruluşlarla barışık olacağız. Üyemiz ve kamu menfaatlerine çalışacağız. Üniversite-Sanayi işbirliğinde odamızı köprü yapacağız. Üretim ve arge çalışması yapan tüm bileşenlerle işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu duyuyorum.

Seçildikten sonra bir çalışma grubu yapıp tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerde her bir üyenin görüşlerini dikkatle dinleyeceğiz. Notlarımızı alacağız. Bunlar bizim çalışmak için önümüzde ışığımız olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.