enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Mehtap tepesi, çöplük tepesi oldu

Mehtap tepesi, çöplük tepesi oldu
02.10.2020
A+
A-

Denizli’de yaşayan vatandaşlar tarafından Mehtap Tepesi olarak bilinen bölge, alkol kullanan şahısların uğrak noktası olmasının ardından adeta çöplüğe döndü. Denizli’yi tepeden izlemek isteyen ailelerin keyifli vakit geçirmek için gittiği tepe, alkol şişeleri ve çeşitli atıklarla dolu hale geldi. Vatandaşların şikayetlerinin ardından bölge, Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kapı ile kapatılsa da alkollü şahıslar kapıyı kırarak yeniden bölgede alkol tüketmeye, çevreyi kirletmeye devam etti. Kapının kırılmasının ardından bölgeyi alkol kullanan şahıslardan kurtarmak isteyen vatandaşlar, yolları toprak ve taş betonlarla kapatsalar da alkol kullanan şahıslara engel olamadı.

DENİZLİ’DE KORUMA ALTINA ALINAN VE KENTİN EN GÜZEL MANZARASINA SAHİP OLAN BÖLGE VATANDAŞLAR VE ALKOL KULLANAN ŞAHISLAR TARAFINDAN ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ. (EREN ELYESA POLAT – SEMİH CAN YILMAZ/DENİZLİ-İHA) Denizli’de koruma altına alınan ve kentin en güzel manzarasına sahip olan Mehtap Tepesi, uyarı levhalarını kıran ve tonlarca ağırlıktaki beton bariyerleri deviren alemciler tarafından çöplüğe çevrildi. Yerleşim alanın yanı başında yangın çıkmasından endişe eden mahalle sakinleri, denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti.

“Önceden Denizli’nin gözbebeğiydi burası”

Mahallede yaşayan Gökhan Bağ, “Önceden Denizli’nin gözbebeğiydi burası ve oturulacak alan, kapalı alan vardı. Şu an ortada her şey. Oturan arkadaşlar is bırakmasından dolayı hiçbir bakım yok. Gelen giden kişilerin yediğini ve içtiğini yere atması ve böyle bırakması kötü bir hal almış. Daha önceden böyle değildi ama oturabiliyordu insanlar. Yollar açıktı her şey yerli yerindeydi. Millet çöpünü alıp gidiyordu ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil” dedi.

ALEMCİLER TABELA VE BETON BARİYERLERİ DİNLEMEDİ UYARI TABELASI VE BETON BARİYERLERİ DEVİREN ALEMCİLER, DENİZLİ’NİN EN GÜZEL MANZARASINA SAHİP MEHTAP TEPESİNİ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİ MAHALLE SAKİNİ ARSLAN: “ŞİŞELERİ EVİMİZİN ÖNÜNDE KIRIYORLAR. YANGIN ÇIKMASINDAN KORKUYORUZ”

“Yetkililerin değerlendirmeye almasını istiyoruz”

Mehtap Tepesi olarak bilinen bölgenin hemen yanı başında bulunan mahalle sakinleri geceleri uyuyamadıklarını ve artık bu duruma bir çare bulunmasını istediler. Mahalle sakinlerinden Halil İbrahim Arslan, “Eskiden aileler burada rahat bir şekilde gezebiliyorken şimdi alkol içen gençler tarafından hezimete uğratıldı. Orman Bölge Müdürlüğü kapı vurmasına rağmen kapıyı yıktılar ve iki gün önce bariyer kurdurduk ama onu da devirdiler. Biz uyarmamıza rağmen bize hakaret ettiler. Bu yüzden buranın ele alınmasını ve yetkililerin değerlendirmeye almasını istiyoruz. Hafta sonları evimizin önüne araçlarını park ediyorlar. Uyarıyoruz ileriye park etmelerini ve rahatsız etmemeleri için ama yine de hakaret ediyorlar. Çöp tenekesine atılması gereken şişeleri, evimizin önünde kırıyorlar” diye konuştu.

ALEMCİLER TABELA VE BETON BARİYERLERİ DİNLEMEDİ UYARI TABELASI VE BETON BARİYERLERİ DEVİREN ALEMCİLER, DENİZLİ’NİN EN GÜZEL MANZARASINA SAHİP MEHTAP TEPESİNİ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİ MAHALLE SAKİNİ ARSLAN: “ŞİŞELERİ EVİMİZİN ÖNÜNDE KIRIYORLAR. YANGIN ÇIKMASINDAN KORKUYORUZ”

“Ormanın içinde cam şişesi kırıkları var. yangın çıkmasından endişe ediyoruz” diyen İbrahim Arslan, şöyle konuştu:“Eskiden buralar çok güzeldi, kamelya ve oturacak yerler vardı. Aileler rahatça gelip oturabiliyordular. Aşağıdan yukarıya kadar ormanın içinde cam şişesi kırıkları var. Bu yüzden orman yangını olabilecek bütün olumsuzluklar burada var. Ormanın içi dışı her yerinde cam kırıkları var. Biz bu alkol içen insanlardan ve buraya gezmeye gelen insanlardan tek ricamız oturdukları yerleri temiz bırakıp pisliklerini atmaları. En yakın orman 10 metre dibimizde. Herhangi bir şekilde yangın çıkabilme ihtimali var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.