enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5970
EURO
34,7616
ALTIN
2.497,65
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Adalet Mahallesi’nin Muhtar Adayı Tuğcu’nun Projeleri, Belediye Başkan Adaylarını Kıskandıracak

Adalet Mahallesi’nin televizyon programcısı muhtar adayı Mustafa Kemal Tuğcu mahallesinde gerçekleştirmek istediği projeleri Denizli Deda Haber’e anlattı. Belediye Başkanı adayı projeleri ayarındaki projlerini aktaran Tuğcu, mesleği olan televizyon programcısı kimliği muhtar olarak mahallesinde program çekmek istediğini söyledi.

Adalet Mahallesi’nin Muhtar Adayı Tuğcu’nun Projeleri, Belediye Başkan Adaylarını Kıskandıracak
14.03.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Adalet Mahallesi’nde farklı bir muhtar adayı profili yarışa katıldı. Denizli’nin yakından tanıdığı televizyon programcısı Mustafa Kemal Tuğcu Adalet Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. Bir televizyon programcısının muhtar adayı olması ve mahallesinde gerçekleştirmek istediği projeler Tuğcu’nun anlatımı ile Denizli Deda Haber’de siz değerli okucularımızla..

İşte Adalet Mahallesi’nin Muhtar adayı Mustafa Kemal Tuğcu ile gerçekleştirdiğmiz röportaj…

MUSTAFA KEMAL TUĞCU KİMDİR?

Televizyon programları yapımcısıyım. Yaklaşık 11 yıl önce Türk Halk Müziği ile başlayan televizyon sunuculuğum daha sonra tarım programları, Kentin Mimarları adlı program ile devam etti. Kentin Mimarları özellike bugün her bölümü arşiv niteliğinde kullanılacak bir programdı. Sektör Öğrencileri programımızda işadamlarının başarı hikayelerini anlatıyoruz. Gençlerimize ışık tutması bu programımızı hala devam ettiriyoruz. Bunun gibi çok sayıda programlar yaparak kariyerimi geçirdim. Çeşitli STK ve derneklerle çalışma fırsatım oldu. Emekli oldum. 3 yıldır Adalet Mahallesi’nde oturuyorum. Bu mahalledeki memnuniyetim sebebiyle bu yılki seçimlerde muhtar adayı olmaya karar verdim.

NASIL ADAY OLMAYA KARAR VERDİ?

Mesleğim gereği Denizli’de Büyükşehir, Merkezefendi belediyeleri, STK ve derneklerle iç içe çalışmalarımız oldu. Bende yaşadığım mahalleli ile bu kuruluşları doğru merkezde biraraya getirmek istiyorum. Sorunları doğru merkezlere aktarmak istiyorum. İlişkilerimin bu yönde ciddi bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bugün devlet daireleri sorunların çözümü için var. Ama sorunu doğru daireye götürmek, çözümü hızlandırır. Ben bunun takipçisi olacağım. Ben emekli oldum. Ama haftada 2 saat olmak üzere programcılığa devam ediyorum. Muhtar olduktan sonrada bırakmayacağım. Çünkü o program benim halkla devlet daireleri arasında anahtarım olacak.

MUHTARLIK VİZYONU NEDİR?

Benim Avrupa ve çeşitli ülkelerdeki gezilerimde kafamda bir fotoğraf arşivi, bir birikim oluştu. Burada edindiğim birikimle Adalet Mahallesi’nde neler yapılabilir diye düşüneceğiz. Doğru modelleri yada bir kaç modeli bir araya getirerek teklifimizi yapabilecek doğru kuruma ileteceğiz. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımız da muhtarlara çok önem veriyor. Onları özellikle İspanya gibi ülkelere gönderiyor. İşte ben bu noktada Cumhurbaşkanımız’ın yanında olduğumda fotoğrafta hangi karede yanında olabilirim kaygısında olmayacağım. Ona nasıl bir proje, birikimleri mi nasıl aktarabilirim kaygısında olacağım. Örneğin Madrid’e gittiğimizde buradan ne götürdüğümüz, orada hangi modelleri getirdiğimiz önemli olacak. Örneğin Madrid’ten kardeş mahalle bulmak gibi.. Çok değerli arkadaşlarla yarışıyorum. Mahallelimiz bana muhtar olmam için yetki verirse sorunların takipçisi olacağım.

ADALET MAHALLESİ’NDE NELER YAPILABİLİR?

Denizli’de Adalet ismini taşıyan bir mahalle ve Adalet ismini taşıyan bir park var. Yapılırken Ege’nin en büyük yeşil alanı olarak yapılan bu park ile mahalle arasında bir kopukluk var. Biz bu bağlantıyı kurmak istiyoruz. Nasıl? Adalet Parkı’nda etkinlikler düzenleyeceğiz. Türk halk, Türk Sanat müziği, Jaz konserlerimiz olacak. Bunları belediyelerimiz ile üniversiteli gençlerimizler, Denizli’de 70’e yakın Türk Halk Müziği korosu ile yapacağız.

“MAHALLE WHATSAPP GRUBU KURMAK İSTİYORUM”

Mahallemizde kurduğumuz mahalle whatsapp grubu ile mallelimiz bana buradan sorunlarını aktarabilecek. Aynı zaman ben onlara sadece Cuma mesajı atmayacağım bu gruptan. Tabiki Cuma mesajı da olacak ama etkinlik haberlerini, cenaze duyurularını bilgi mesajı ile iletmek istiyorum. Bu şekilde mahallelimin bir tuş kadar yakınında olmak istiyorum. Bunun birlikte olmakta önemli olduğunu düşünüyorum.

”ORNAZ VADİSİNİN SUYUNU MAHALLEMİZE GETİRMEK İSTİYORUM”

Bizim mahallemizin yakınında Ornaz Vadisi var. Biz oraya kar şerbeti için gideriz. Orada bulunan doğal su kaynaklarını bir kaç km’lik borularla mahallemize getirebiliriz. Mahallelimiz bu sudan yararlanabilir. Geçtiğimiz günlerde Denizli Sağlık İl Müdürümüz Berna Öztürk ile yaptığımız programda bu suların kontrollerinin 6 ayda bir yapıldığını bana aktarmıştı. Dolayısıyla bende dünyanın önemli mermer merkezlerinden biri olan Denizli’de mermercilerimize mahallemize anıt şeklinde mermer çeşmeler yapmasını isteyeceğiz. Tesisatını da belediyelerimizden isteyerek mahallemize bu su kaynaklarını kazandırmak istiyoruz.

KADINLARA ÖZEL PROJELERİ

Özellikle kadınlarımızın gezdiği merkezi yerlerde tuvalet eksiği olduğunu düşünüyorum. Erkekler bu ihityacını herhangi bir kahvehanede giderebiliyor. Ama kadınlarımız için bu geçerli değil. Tabiki bunların hiçbirini muhtarın yapma yetkisi yok. Ama bunları yukarı iletecek ve takipçisi olacak kişi olmak istiyorum. Kadınlarımızın el işlerini, emeklerini sergileyebilecekleri alanlar yapmak istiyoruz. Orada çok güzel parklarımız var. Burada akşamları doğru ışıklandırmalar ve yer temini ile kadınlarımız emek verdikleri ürünleri satışa sunabilir. Bu mahallede kaynaşmayı da sağlar. Bir muhtarın ne yetkisi var, bunları nasıl yapabilir diye düşünmesinler. Bakarsınzı tüm Türkiye’ye örnek olacak bir muhtarlık oluruz.

MAHALLESİNDE PROGRAM YAPACAK

Röportajın sonunda bir televizyon programcısı olan Mustafa Kemal Tuğcu mahallesi ile ekranlarda bir program yapmak istediğini belirtti. Tuğcu,”Ben Adalet Mahallesi muhtar adayı olamya karar verdiğimde Adalet Mahallesi diye arama motoruna yazdığımda satılık eşyaların çıktığını gördüm. Mahallemizin videolar, fotoğraflar, programlar ve etkinlikler tanıtılması gerektiğini düşünüyorum”dedi.

RÖPORTAJ:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.