enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Başkan Subaşıoğlu Bursa- Çanakkale Gezisine Katıldı

Başkan Subaşıoğlu Bursa- Çanakkale Gezisine Katıldı
09.10.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendili kafileyle Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk gezisine katıldı. Kafileyle birlikte rehber eşliğinde tarihi yerleri tek tek ziyaret eden Başkan Subaşıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Çanakkale’yi geçilmez kılan o ruhu, burada tekrar yerinde idrak ediyoruz.” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yılda sürdürülen ve yoğun ilgi gören Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk gezisinde Merkezefendililer, tarihini bir kez daha keşfediyor. Salı ve Cumartesi akşamı yola çıkan Merkezefendili kafile ilk olarak Bursa’ya gidiyor. Bursa Ulu Camii’nde sabah namazını kılan Merkezefendi kafilesi, Emir Sultan Türbesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi ile Orhan Gazi türbelerini ziyaret ediyor. Gün içinde Bursa’da ziyaretler gerçekleştiren kafile, akşam da dinlenmek için otele geçiyor.

Merkezefendi kafilesi, sabahın erken saatlerinde ise Çanakkale’ye doğru yola çıkıyor. Kafile, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Yahya Çavuş ve Şehitler Anıtı, Kanlısırt Tepesi, 57. Alay, Conkbayırı ve Aynalı Çarşı’yı rehber eşliğinde ziyaret ediyor.

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ RUHUNU YERİNDE İDRAK EDİYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da Merkezefendililerle birlikte Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk gezisine katıldı. Başkan Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu, Merkezefendi kafilesiyle birlikte rehberler eşliğinde tarihi yerleri gezdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak 3 senedir yapmış olduğumuz tarihe yolculuk gezimiz kapsamında biz de Merkezefendili hemşerilerimizle birlikteyiz. Çanakkale’de şehitliklerle ilgili ziyaretlerimizi yapıyoruz. Son derece duygusal anlar yaşanıyor. Özellikle 50 yaş üstündeki büyüklerimiz çok duygulanıyorlar. Açıkçası biz de burada çok fazla duygulandık. Çünkü Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Toprağı sıksan şüheda’. Bütün toprak parçalarımızın üzerinde birçok şehidimiz var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Çanakkale’yi geçilmez kılan o ruhu yerinde idrak ediyoruz. Buraya geldikten sonra bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu daha da iyi anladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Çanakkale’yi Merkezefendililerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bütün Merkezefendililerin, Denizlililerin ve tüm vatandaşlarımızın bu şehitlikleri görmesini arzu ederim. Bütün vatandaşlarımızı Çanakkale ruhunu daha iyi anlamak için buraya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.